“BİR KAPAK,BİR UMUT” SLOGANI İLE TOPLANAN MAVİ  KAPAKLAR ENGELLİLERİ SEVİNDİRİYOR

Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen mavi kapak toplama kampanyasına gösterilen ilgi, Bedensel ve spastik engelliler için umut olmayı sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi’nin 2012 yılından beri şehir merkezindeki ilkokul, orta okul, lise ve dengi okulların yanı sıra, gönüllü vatandaşlarla ortaklaşa devam ettirdiği mavi kapak toplama kampanyası ile tekerlekli sandalye beklentisi içerisindeki engelliler büyük sevinç yaşıyorlar.

Her yaş grubundan kişilerin de ciddi katkılar sağladığı mavi kapak toplama  kampanyasına her meslek grubundan olduğu kadar ev hanımlarının da katkıları vazgeçilmez bir önem taşıyor.

“Bir Kapak Bir Umut” sloganı ile gerçekleştirilen kampanya döneminde toplanan mavi kapaklar, Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından toplanarak değerlendiriliyor.

Yine geçtiğimiz süreçte toplanan yüzbinlerce mavi kapak, il merkezinde tekerlekli sandalye beklentisinde olan 20 engelli sevindirildi.

Nevşehir Belediyesi ekipleri, engellilerin evlerine kadar gidip, engellilere tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Nevşehir’de, önümüzdeki günlerde başlayacak 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde de çoğunlukla ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin de ciddi katkıları ile mavi kapak toplama kampanyasında onlarca tekerlekli sandalye beklentisi içerisinde olan engellilerin yüzlerinin güldürülmesi amaçlanıyor.