Karacaşarlı çiftçiler, ilkbahar aylarında yeterli yağış olmadığı için baş gösteren kuraklık nedeni ile yağmur duasına çıktı. Son günlerde yaşanan kuraklık dolayısıyla Gülşehir’in Karacaşar Mahallesi meydanında bulunan Merkez Camii önünde “Yağmur Duası” gerçekleştirildi.

Karacaşar Merkez Camii de kılınan öğle namazı sonrasında okunan Yasin-i Şerif'in ardından yapılan yağmur duasına katılan yüzlerce vatandaşlar ellerini açarak, kuraklığın sona ermesi, kazasız, afetsiz yağmur yağdırması ve bolluk, bereket için Allah'a dua etti. 

Yağmur duası öncesinde konuşan Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Buraya Gülşehir'in dört bir yanından Allah'a yalvarmaya geldik. Allahım günahlarımızdan dolayı bize azap etme, rahmetini eksik etme diyerek azciyetimizi, fakirliğimizi, noksanlığımızı izhar ediyoruz. Rahmetini diliyoruz istediği gibi yaşamazsak Cenab-ı Allah bize rahmetini nasip etmez" dedi. 

Köy muhtarlığı tarafından düzenlenen yağmur duasına, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Gülşhir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, AK Parti Gülşehir İlçe Başkanı Fatih Çiftçi, Eski Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Salih Açıkgöz , Gülşehir Mahalle Muhtarları Hasret Yalım ve Gülşehir Merkez ve yakın belde ve köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı. 

Gizligider: 'Gülşehir Karacaşar’da Rahmet-i Rahman için dua ettik.'

Yağmur duası sonrası bir konuşma yapan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider "Çiftçilerimiz dört gözle yağmuru bekliyor. Biz de bu gün etkili olan kuraklığın son bulması için bin yıllık bir geleneği tekrarlayarak Allah'a yağmur için dua ettik, yardım istedik.Gönüller ve dualar bir, İnşallah dualarımız kabul olur ve yağışlar artar" dedi.

Konuşmaların ardından yağmur duasına katılan misafirlere ve Karacaşarlı vatandaşlara çarşı mevkisinde etli pilav ve ayran ikram edildi.