Mirac Kandili münasebetiyle tüm yurt ve dünyada olduğu gibi Nevşehir de de bir dizi etkinlikler le idrak edildi. Bu vesileyle Nevşehir Merkez Lale Camiinde Kandil Özel Programı tertip edildi.

    Program kılınan akşam namazının ardından mevlidhanların okuduğu Mevlid-i Şerif ve İlahilerle başladı. Daha sonra Cami İmam Hatibi Zafer BAKUM’un İsra ve Mirac hakkındaki yaptığı Va’z-u Nasihatla devam etti. Kılınan yatsı namazının ardından Tesbihatlar, zikirler, evrâd ve ilahilerle devam eden program Zafer hocanın yaptığı Kandil ve Hatim Duasının ardından yapılan musafaha ve kandil tebriklerinin ardından sona erdi. Camii cemaatinin memnun kaldığı programda böyle güzel programlarla alternatif bir etkinlik düzenleyen cami görevlisine teşekkür ve şükranlarını dile getirdiler.

       Zafer Bakum ise yaptığı açıklamada uzaktan yakından Camimize teşrif eden bizi ve Camimizi onurlandıran cemaat ve gönüllülerimize teşekkür ederiz dedi ardından Tevbe Sûresi 18. Ayeti okuyarak: “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, (İslâm’a uygun yaşamak için) Allah’tan başkasından korkmayan kimseler mâmur eder. (Onları yapar, cemaat ve âlimlerle şenlendirir)ler. İşte, onların doğru yola erenlerden olmaları umulur.” Ayetinde yüce yaratanın Camileri mamur etmede ki amacının Cemaat ve alimlerle şenlendirirler olduğunu vurgulayarak, Camimizi mamur eden kardeşlerimize tekraren teşekkür ederiz açıklamalarında bulundu.