Semerkand Buhara İlim ve Kültür Derneğinin düzenlediği ''Semerkand Vakfı Muhabbet Geceleri'' Nevşehir Kapalı Damat İbrahim Paşa Salonunda muhteşem bir organizasyon ile gerçekleştirildi.

AK Parti Nevşehir Milletveilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün,İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir,  AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı M.Rauf Yanar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı, EğitimBir Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Semerkand Vakfı Nevşehir Şubesi İl Başkanı Ahmet Feralan, Daire Müdürleri, oda ve dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ve davetlinin katıldığı "Muhabbethane" programında sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı ve diğer sanatçılar Nevşehirliler ile buluştu.

Semerkand Buhara İlim ve Kültür Derneği ve Ser Organizasyonunun birlikte düzenlemiş olduğu Muhabbet geceleri "Muhabbethane" programı yoğun ilgi görürken şair Dursun Ali Erzincanlı Nevşehirlilerin gönlünü fethetti.

Gecede Dursun Ali Erzincanlı'nın okuduğu şiirler tüm salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. 


Program Kur’an’ı Kerim okunarak başlarken, sonrasında ise sahneye kıraathaneci Haydar Hasan Nihat Sütçü çıkarak dini sohbet gerçekleştirdi. Hemen ardından sahneye şair Dursun Ali Erzincanlı çıkarak Peygamber efendimizi öven naattı şerifler seslendirdi. Ayrıca Erzincan’lı son olarak 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde darbeci hain generali alnından vurarak şehit edilen kahraman şehit Ömer Halisdemir adına yazdığı 30 kuş şiirini seslendirirken, salonda ise duygu yüklü anlar yaşandı. 

  “Muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur”

Semerkant Vakfı Nevşehir Başkanı Ahmet Feralan yaptığı açılış konuşmasında , “Muhabbet gecelerini niçin tertip ediyoruz. Çünkü muhabbet sevgi, vefa ve sadakattir. Çünkü gönül rabbimizin teveccüh mekânıdır.  Gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşünüyoruz. Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla kenetlenebilir. Ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur” dedi.

"Semerkand Vakfı Muhabbet Geceleri'' proğramı Okunan birbirinden güzel ilahilerle muhteşem gece son buldu.



Nevşehir Semerkand Buhara Derneğimizin düzenlediği 'Muhabbet Geceleri' programında gönül dostlarımızla, hemşerilerimizle bir aradayız