24 Haziran seçimlerinde hastalığı ya da engeli dolayısıyla yatağa bağlı seçmenler evinde oy kullanabilecek. Ancak bu durum sadece İl merkezi ve ilçelerde olan yatalak hastalar için geçerli. Peki Ya Belde ve köylerdeli yatalak seçmler ne olacak? İşte bu duruma olan tepkisini Nevşehir Çat kasabasından muhtar Recep Şahin bakın nasıl dile getiriyor...

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabası Yeni Mahalle Muhtarı Recep Şahin, 24 Haziran seçimlerinde merkez ve ilçe dışında kalan diğer belde ve köylerde yaşayan yatalak hastaların, kendilerine gelen son karar ile seyyar sandıklarda oy kullanamayacaklarını dile getirdi.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Çat kasabası Yeni Mahalle Muhtarı Recep Şahin, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve  Genel seçimlerdeki Seyyar sandık uygulaması için YSK'ya teşekkür ederken, vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen yatalak hastalarımız adına bu çok güzel bir hizmet ama anlaşılıyor ki bu hizmet sadece İl Merkezi ve ilçelerini kapsıyor. Peki ya ‘Belde ve köylerdeki yatalak hastalar neden düşünülmüyor onlarda bu ülkenin vatandaşı değil mi? bu uygulama kapsamında eğer acil bir düzenleme yapılmassa, maalesef 24 Haziran'da Çat kasabamız dahil Nevşehir ve Türkiye'nin hiçbir belde ve köylerinde yatalak hastalarımız oy kullanamayacak’. Ben açıkcası burada bir adaletsizlik, haksızlık olduğunu düşünüyorum. Bugün bir Çat, Sulusatay, Nar beldeleri Nevşehir’e bağlı. Nevşehir merkezindeki yatalak hasta ile bu noktalardaki yatalak hastaların arasındaki fark nedir?” ifadelerine yer verdi. 

"Muhtar Şahin, köy ve beldeler içinde seyyar sandık telebinde bulundu"

Çat kasabası Yeni Mahalle Muhtarı Recep Şahin, "Sadece kendi kasabamızda 10'un üzerinde yatalak hastamız var. Unutulan bu hastalarımız içinde YSK'dan bir 'rica'da bulunmak istiyorum. Köy ve beldelerdeki yatalak hastalarımız içinde 24 haziranda oy kullanmaları için "seyyar sandık" istiyoruz ." dedi.

Şimdi gözler YSK'da... Gelişmeleri hep birlikte izliyeceğiz.