Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  MÜSİAD Nevşehir’in şubesi Ürgüp’te açıldı.

MÜSİAD Nevşehir’in açılış ve gala programına T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Ürgüp Beledye Başkanı Fahri Yıldız, Eski Bakanlardan Bülent Akarcalı, Nevşehir Eski Milletvekili Mahmut Dede, Nevşehir Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, MÜSİAD Nevşehir Başkanı Dr. Halil Uluer, MÜSİAD YK Üyeleri, Şube Başkanları ve davetliler katıldı. 

Açılıştan sonra gerçekleştirilen galada ilk konuşmayı ev sahibi MÜSİAD Nevşehir Başkanı Dr. Halil Uluer yaptı. Uluer konuşmasında MÜSİAD’a olan ilgiye değindi. "Şimdilerde herkes MÜSİAD’a üye olmak için yarışıyor. Peki, neden MÜSİAD? Topraklarımıza maddî ve manevî varlığıyla şeref veren Hacı Bektaş Velî Hazretleri’nin de yolundan gittiği ulu atalarımızdan biri olan Hoca Ahmet Yesevî’nin; ’Bütün işlerde kulun niyeti Allah’ın rızası olursa, o işin sonu mutlaka iyi olur.’ sözünün, MÜSİAD’ın felsefesi olduğunu gözlemliyorum. Millî ve manevî refleksleri yüksek kardeşlerimizle başta ülkemiz ve memleketimiz için, iyi şeyleri birlikte yapabileceğimiz en iyi çatının MÜSİAD olduğu için” diyen  Dr. Uluer sözlerini, "İşte bu kenetlenmeyle, bu niyetle Nevşehir MÜSİAD’ı açıyoruz." diyerek tamamladı. 

Gala programında katılımcılara hitap eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında aktarımlarda bulunduktan sonra, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Olpak bu konuda şunları söyledi;

Olpak: “Doğu İllerimizdeki Yüksek Gerilim ve Olaylardan Endişe Duyuyoruz”

Bu ülkenin işadamlarından beklentisi, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve sosyal gelişime daha fazla katkıdır. Biz işadamlarının bunları yapabilmek için beklediği ise; Huzur, Güven, Pozitif İstikrar, Hızlı ve Adil İşleyen bir Hukuk Sistemi’dir. Bugün, Siyasi İstikrarla gelen Ekonomik İstikrar ve hedeflerin yakalanmasıyla elde edilen Güven Ortamı, 1,5 yıldır devam eden Çözüm Süreci ve Demokratikleşme Paketiyle, geleceğe daha güvenle bakıyoruz. Bu noktada, son zamanlarda doğu illerimizdeki yükselen gerilim ve olaylardan endişe duyduğumuzu ifade etmek isterim.

Demokrasi ve Barışın kök salması için üstümüze düşen ne varsa, yapmaya hazırız. Etnik ve dini ayrımcılığa, ötekileştirmeye hep karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, öteki olmanın ne demek olduğunu iyi bilenlerdeniz.