Kültür ve Devlet Eski Bakanı Namık Kemal ZEYBEK; Nevşehir Türk Ocağı'nın davetlisi olarak Nevşehir Ticaret Borsasında Nevşehir'li vatandaşlara Türkiye'nin Geleceği konferansında hitap etti. Konferans Nevşehir Türk Ocağı Reisi Av. Mesut ERDOĞAN'ın açılış ve teşekkür konuşması ile başladı.
Nevşehir'li vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta Geçmişten günümüze Türklerin tarih sahnesine çıkışı, İslamı kabülleri, Türklerin İslama hizmetleri, gibi konularda görüşlerini aktaran ZEYBEK iki saati aşan konuşmasında şu ana başlıklara değinmiştir.

- Tarihçi olmayan tarihçilerde son zamanlarda televizyonlarda Püsküllü tarihçiler olarak türedi. bu zihniyet  sırf Atatürk düşmanlığı oluşturmak için hiç bir bilime akla bilimselliğe dayanmayan hikayeleri vatandaşlara aktarmaya çalışmaktadırlar. Bunlara inanmayın bunlar yalan söylüyorlar.

-Bizlere Emevi müslümanlığını dayatmaya çalışıyorlar, Hz. Hüseyinle Yezid'in mücadelesinde Yezid haklı diye aklı evveller var, bunlar bize siyasal Emevi müslümanlığını, Arap müslümanlığını dayatmaya çalışmaktadırlar. İslamı kaynağından Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'den öğrenmek durumundayız, anlamını öğrenerek okuyalım.

-Türk ulusu için Mustafa kemal'in işaret ettiği Akıl ve Bilim'den sapma felakete neden olur.

-Türkiye'nin geleceği parlaktır. Zaman zaman dibe çöküşler yaşanmıştır. Ancak Türk Milleti her fetretten sonra zirveye çıkmıştır. gibi ana başlıklarla sürdüğü konuşmasını Ne Mutlu Türk'üm diyene! diyerek tamamlamıştır.