Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, düzenlediği basın toplantısında Ürgüp belediyesinin 43 Milyon TL dolayında bir borcu bulunduğunu söyledi. 

Söz konusu borçların büyük bir bölümünün devletin kurumlarına olan borçlar olduğunu ve 15 yılda geri ödenmesi gereken borçlar olduğunu söyleyen Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, kendisinden önceki belediye yönetiminden 5 Milyon TL Sosyal Sigortalar Kurumuna olan borcun da büyük bir bölümünün ödendiğini dile getirdi. 

Başkan Yıldız’ın Ürgüp ilçe merkezinde bir turistik otelde düzenlediği basın toplantısına Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, FİB Haber. Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı, İbrahim Uysal, Yerel ve Ulusal haber ajanslarının temsilcileri ve gazeteciler katıldı. 

Yıldız, “Namussuz hiçbir borcumuz yok. İzah edilebilir borcumuz var. Toplam 47 Milyon bütçemiz var. Yüzde 75 oranında gerçekleşiyor. Memura, işçiye, istimlak borcumuz yok. 18 Milyon lira İller Bankasına borcumuz var. Alt yapıdan da olmak üzere 38 Milyon borcumuz var. Her ay düzenli olarak ödüyoruz. 5 milyon lira eski dönemden kaynaklanan SGK borcumuz var. Bizim dönemimizde düzenli olarak ödüyoruz. 25 Trilyon eski borç vardı belediyeyi aldığımızda ama çoğu izah edilemeyen ancak yasal borçtu. Bir belediyenin borcu yoksa iş yapmıyor demektir. Kayakapı projesinden dolayı kamulaştırma bedelini ilgili firma ödüyor. Arıtma tesisi yapacağız. Bu tesis 21 köye de hitap edecek. Finansını temin etmeye çalışıyoruz. Çevre Bakanlığından bu konuyla ilgili hibe almaya çalışıyoruz. Borcumuzun büyük bir bölümü devlete. Ama biz devletin devlete borcu olur mu demiyoruz. Biz borcumuzu ödeyelim ki devlet çarkı yürüsün diye bakıyoruz. Bu borçlarımızda yarın ödenecek borç değil, 15 yıla sari ödenmesi gereken bir borç” açıklamalarında bulundu.