Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından ‘Haçlı Seferleri, Emperyalizm ve Ermeni Sorunu’ konulu konferans düzenlendi.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın oturum başkanlığını yaptığı ve Doç. Dr. Davut Kılıç ile Yrd. Doç. Dr. Telli Korkmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  
Konferansta ‘Rus Yayılmacılığının Türk- Ermeni Münasebetlerine Etkisi’ adlı sunumu yapan Doç. Dr. Davut Kılıç, Ermenilerin tarihteki yeri, hangi coğrafî sahalara dağıldıkları, Ermeni sorunu veya soykırımı diye adlandırılan meselenin hangi tarihi süreçlerin ardından ortaya atıldığı ve yaşanan gelişmelerle dünya siyasetinde amaçlanan şeyin ne olduğuna dair katılımcılara bilgi verdi.  Ayrıca, zorunlu olarak çıkartılan tehcir yasasının etraflıca değerlendirilmesi ve Ermeniler tarafından Azerbaycan Türklerine karşı Karabağ’da gerçekleştirilen soykırım konuları Kılıç’ın anlatımlarıyla cevap buldu.
Haçlı zihniyetinin ürünü olan ‘Ermeni Meselesi’nde gelinen noktada katılımcılara bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Telli Korkmaz ise, Ermeni meselesini politikalarına alet ederek dünya siyasetine yön vermek isteyen güçlerin amaçlarına değindi. Bu devletlerin kimler olduğuna dair bilgi vererek ‘Ermeni Meselesi’nin haçlı zihniyetinin bir ürünü olduğunu tahlil eden Korkmaz, bu zihniyetle yaşayanların ülkelerine ve dünyaya barış vaat edemeyeceklerinin altını çizdi.
Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile son bulan konferans sonunda konuşmacılara Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.