İstanbul Nevşehir Nevbiad yönetimi ve üyeleri 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi inşaatını yerinde ziyaret etti.

Üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu geçecek ve 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliğini taşıyan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi hakkında bilgi edinen Nevşehir Nevbiad yönetimi  Proje Yönetim Ofisi Direktörü’nün hazırladığı sunum ile projede gelinen aşamaları yerinde gördü.

Çalışmaların devam ettiği köprü kulelerini ve şantiye alanını gezen 
Nevşehir Nevbiad yönetimi ; proje çalışanlarına köprü ve otoyolla ilgili merak ettikleri soruları yöneltti.

Nevşehirli Bürokrat ve İşdamları Derneği NEVBİAD Başkanı ve İstanbul Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, "Proje tek kelimeyle harika. Dernek yönetim Kurulu üyelerimiz ve Değerli Nevşehirli hemşehrilerimizle birlikte, buraya bir teknik gezi düzenledik. Dünya çapındaki mimari yapıyı yerinde görmek, hemşehrilerimizle bunu paylaşmak ve milli duygularımızı ön plana çıkarmak istedik. Dünyada eşi benzeri olmayan köprü projesinin, Türk mühendisler tarafından yapılması ayrı bir gurur kaynağı. İş anlayışı ve prensibi olarak, dört dörtlük bir süreç işlediği görülüyor. İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotiflerinden biri, 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi için ise Türkiye adına gurur kaynağı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Tekin, 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu nun İstanbul'umuzla birlikte ülkemize milletimize hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.


NEVBİAD Yönetim Kurulu Üyesi M. Alphan Namlı da ; " NEVBİAD olarak Amacımız 3. Boğaz Köprüsünü gezip, nasıl yapılıyor, yapım aşamasında ne gibi teknikler kullanılıyor, İstanbul'a ne  faydaları olacak gibi sorularımızı yerinde görerek öğrenmekti. Bu anlamda teknik gezinin amacına ulaştığı kanaatindeyim.” dedi.

NEVBİAD Heyetine Proje Kontrol Direktörü İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Erer rehberlik ederek bilgiler verdi.

İstanbul 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi gezi ve incelemlerinde Kazım Tekin, Murat Eresin, M.Alphan Namlı, Yaşar Köybaşı, Ali İlker Tepeköy, Muhittin Saglam, Vejni Büyük, Yaşar Eroğlu, Seckin Cekirdekci, Fazlı Çekirdekçi, Salih Bekaroğlu, Bayram Sağlam ve Oğuz Türkkan ile 30 kişilik bir ekip yer aldı. 

FİBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com





















F
İBHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com