Birlik Başkanlığı makamında düzenlenen Protokol törenine Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yanı sıra, Nevşehir Karoserciler ve Marangozlar Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Necati Daşlıca, Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, Nevşehir Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mustafa Gök, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Birlik Genel Sekreteri Ahmet Özgün, TEB Nevşehir Şube Müdürü Hüseyin Berber ve banka yöneticileri katıldı.

Protokol töreninde konuşan Türkiye Ekonomi Bankası Nevşehir Şube Müdürü Hüseyin Berber, Nevşehir’de esnafın ticaretine katkı sağlamak amacıyla bu protokolün imzalandığına dikkat çekti.

Şube Müdürü Berber, “Türkiye’de 1977 Yılından itibaren bankamız faaliyet gösteriyor. 26 Şubat 2013 tarihinden itibaren ise Nevşehir Şubemiz faaliyete geçecek. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığımızda yaptığımız bu protokol ile birliğimize bağlı 24 Oda üyeleri bu imkandan yararlanabilecekler. Amacımız esnaflarımızın ticaretine katkı sağlamak. Şu anda alık 0.85 oranında bir faiz oranıyla hizmet vereceğiz. İleriki günlerde ise daha uygun şartlarda esnaflarımıza kredi imkanı tanıyabilmenin gayreti içerisinde olacağız” açıklamalarında bulundu.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Türkiye Ekonomi bankasının Nevşehir’de şube amcasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Yeni bir banka şubesinin ilimizde açılmasının ilimiz ekonomisinin canlanması anlamına da geldiğine dikkat çeken Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, “TEB Şubesinin hayırlı olmasını diliyorum. İlimizde yeni bir banka şubesinin açılması ilimizin gelişmişliğini ve ticari hareketliliğini gösteren bir gösterge. Bu bankalar arasındaki rekabet ortamından esnaf ve sanatkarımıza ne gibi faydalar sağlayabileceğimizin gayreti içerisindeyiz. Esnaf ve sanatkarlarımıza yeni bir finans kaynağı oluşturmak için bu protokolü yapıyoruz. Bu kredi imkanlarının detaylarını biz birlik başkanlığı olarak bütün esnaf ve sanatkarlarımıza duyuracağız. Yapmış olduğumuz bu sözleşmenin esnaf ve sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ile Türkiye Ekonomi Bankası Nevşehir Şubesi arasında kredi protokolü Birlik Başkanı İsmail Ördü ve TEB Nevşehir Şube Müdürü Hüseyin Berber arasında imzalandı.

Haber:Ali Çamur