AK parti Kozaklı ilçe başkanı Fatih Aral Nevşehir İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü bünyesinde yapılan Kozaklı Jeotermal Havzasında inşaa edilen ve son aşamaya gelen Jeotermal Su Dağıtım Merkezi Nevjet A.Ş'de bir takım incelemelerde bulundu.

AK parti Kozaklı ilçe başkanı Fatih Aral açıklamasında; Kozaklı İlçesinin can damarı diyebileceğimiz Jeotermal Merkez Dağıtım Havuzu Üretim ve Reenjeksiyon tesisi Kozaklımıza hayırlı uğurlu olsun.

Üretim Havuzu 1500 tonluk Reenjeksiyon Havuzu ise 750 tonluk dur. Üretim havuzundan çıkan 5 ana hat bulunmaktadır. 1.hat Kozturtaş Isı Merkezini, kalan 4 ana hat ise İlçede bulunan sera,mevcut oteller, apartlar ve Buruncuk Mahallesi ısı merkezini beslemektedir.

Buruncuk Mahallesinde bulunan Belediyeye ait ısı merkezine mahalleyi ısıtmak amacıyla İl Özel İdaresinin yaptığı ihale ile müteahhit firma tarafından hat çekim işi yapılıp teslim edilmiştir.

Jeotermal Merkezi Dağıtım Havuzunu 6 adet ana Jeotermal Su Üretim Kuyusu besleyecektir.. Sağlıklı bir şekilde kesintisiz olarak işletmelerin ve abonelerin su ve ısı ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla her kuyu için Jeotermal Milli Pompa alınmıştır. Kozaklımıza hayırlı uğurlu olsun.

Kozaklı Jeotermal Dağıtım Hattı Projesinin Bölgemize ve İlçe Termal Turizmine hayırlı olması temennisi ile Nevşehir İl Özel İdaresi proje sorumlularına çalışmalarında başarılar dileriz.