AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, ilimiz merkez Diriliş Meydanı'nda 15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümünde bir gece nöbet tutacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirilen AK Parti 117. İl Başkanları toplantısına katılan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, toplantı dönüşü açıklamalarda bulundu.

Nasip olursa 15 Temmuz gecesi Nevşehir'de de Demokrasi Nöbetlerinin tutulduğu Diriliş Meydanında şehitlerimizi ve 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için bir gece nöbet tutacağız.

Takdir edersiniz ki 15 Temmuz etkinlikleri resmi bir program çerçevesinde gerçekleştirilecek ve anma programları ile etkinlikler Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilecek. Farklı etkinlikler, dualar, hatimler, yürüyüşler vs. etkinlikler de bu programın içinde yer alacak. Etkinlikler 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece toplu sabah namazıyla sona erecek” dedi.​


Demokrasi nöbeti birlik içinde devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece (15 Temmuz) tekrar bir demokrasi nöbeti süreci başlatılacak. Kendisi de bizzat demokrasi nöbetine o gece katılacaklar. 15 Temmuz'un unutulmaması büyük önem arz ediyor." dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı."15 Temmuz unutturulmamalı"15 Temmuz gecesi yeniden demokrasi nöbeti süreci başlayacağını ifade eden Kalın, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla o gece (15 Temmuz) tekrar bir demokrasi nöbeti süreci başlatılacak. Kendisi de bizzat demokrasi nöbetine o gece katılacaklar. Şehit yakınları ve gazilerimizle çeşitli vesilelerle bir araya gelmeleri söz konusu olacak. Bu çerçevede 15 Temmuz'un unutulmaması ve unutturulmaması büyük önem arz ediyor."