Nevşehir Adliyesi'nde Görevli Hakim ve Savcılar, Avanos ilçesinde Kendileri İçin Tahsis Edilen ve "Adalet Ormanı" Adı Verilen Bahçeye Fidan Dikti.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan TOSUN öncülüğünde ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Nevşehir ve Avanos Cumhuriyet Savcıları, Hâkimleri ile yargı çalışanları ile birlikte Nevşehir Orman Müdürlüğü'nün katkıları ile Avanos sınırları içerisinde Adalet Ormanı için ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Burada bir konuşma yapan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, ağaç dikmenin önemine işaret ederek "Adalet hakkı olana hakkını teslim etmekse, yaratılmış tüm canlılara da haklarını teslim etmek gerekir. İhtiyacımızdan fazla kullandığımız suyun, elektiriğin nasıl hesabı bizden sorulacaksa, çevremize de dikkat etmeliyiz. Sürekli çocukluğumuzdan beri duyduğumuz bir söz vardır, 'Hazıra dağlar dayanmaz' diye. Bu düşünceyle ağaç dikme işini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan Orman Müdürlüğü'ne, Avanos Kaymakamlığı'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan'da herkesin bir dikili ağacı bulunması gerektiğine işaret ederek "Her zaman övünerek söylediğimiz bir söz vardır, 'Herkesin dikili bir ağacı olsun' Bugün burada fidan dikme işine katılan her kesin artık birer dikili ağacı oldu. Çevrenin güzel görünümü açısından da ağaç dikmek çok önemli. Bu sayede Avanos ilçemiz güzel bir görünüme kavuşacak" diye konuştu.

Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Orman ve Çevre Müdürü Fahrettin Ulu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Namık Özdemir, savcılar, hakimler, adliye ve cezaevi müdürü ile çok sayıda personelinin katıldığı fidan dikme töreninde 320 adet fidan dikildi.


Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, Avanos İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan , Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı ,Nevşehir Adliyesinden Hakim ve Savcilar ile Avanos ilçe savcıları yer aldılar.