Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgelerinde meydana gelen Asayiş Olayları ve gelişmeler şöyle...
İşte Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden edinilen 1 Mart 2018 Perşembe tarihli asayiş haberleri:
Hacıbektaş'ta Şok Uygulama Gerçekleştirildi
Hacıbektaş ilçesinde 6 ekip, 55 polisin katılımı ile Şok Uygulama-13 adı verilen uygulama gerçekleştirildi.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu tür şok uygulamaların İlimiz genelinde gerçekleşebilecek her türlü terör olaylarına ve asayişe müessir olaylara önceden müdahale edebilmek, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, işlenebilecek muhtemel suçları engelleyebilmek ve diğer suç ve suç unsurlarının tespit edilerek ele geçirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.
Hacıbektaş ilçesinde Nevşehir İl Emniyet Müdür Yarımcısı Emin Çakı’ nın denetimi ve kontrolünde Umuma açık yerler ve yolda gerçekleştirilen uygulamada; 261 sahsın GBT sorgulaması yapıldı, 26 umuma açık işyeri denetlendi,
 Ve 76 araç kontrol edildi.
Kontrollerde çeşitli kusurları olduğu tespit edilen 2 araca 1.608 TL. Cezai işlem uygulandığı, başka her hangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmadığı belirtildi.
 
Karşılıksız Çek Düzenleme Suçundan Aranan Şahıs Tutuklandı.
Acıgöl polisi başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.
Edinilen bilgilere göre, Acıgöl İlçe Emniyet Amirliği ekipleri aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapmış olduğu çalışmada; İstanbul/Gaziosmanpaşa ve Kayseri /İncesu Adli Makamları tarafından "Karşılıksız Çek Düzenleme" suçundan aranan *A.Ş.* isimli şahsı yakaladı.
A.Ş. sevk edilmiş olduğu Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.