Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgelerinde 27 Şubat 2018 Salı tarihinde meydana gelen Asayiş Olayları ve gelişmeler şöyle...

Nevşehir Polisinden Uyuşturucuya Geçit Yok
Nevşehir polis ekipleri uyuşturucu ticareti yapmaktan yakalama kararı bulunan L.K.T.’yi yakaladı.
Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde İmalatı ve Ticareti yapmak Suçlarından Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  Yakalama Kararı ile aranan L.K.T. isimli şahısın yakalanmasına yönelik bir çalışma başlattı. Polis Ekipleri söz konusu şahsın 50 AY*** plakalı araç ile seyir halinde olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Dur ikazlarına uymayarak kaçan şahıs ve araç kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobil ve içerisinde bulunan L.K.T. , O.İ.A. ve M.H.T. üzerinde yapılan aramada; Alüminyum folyo içerisinde uyuşturucu madde emdirilmiş kağıt ve 7 adet MKE yapımı 7,65 mm çapında mermi ele geçirildi.
L.K.T. isimli şahsa “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma” ve Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek”, O.İ.A. isimli şahsa “Uyuşturucu Madde Bulundurmak Ve Kullanmak” ve *M.H.T. isimli şahsa “Suçluyu Kayırma“ suçlarından yasal işlem yapılarak Adli Makamlara sevk edildi.
Bu arada, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü devriye ekipleri görevleri esnasında ekipleri gören şahsın Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinde 50 BF *** plakalı araca binmişi ve şüpheli hareketlerde bulunması üzerine şahısların yapılan üst aramasında; 2 gr. ESRAR ve alüminyum folyo sarılı 2 gr METAMFETAMİN ele geçirildi.
M.Y. ve B.D. isimli şahıslara “Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçlarından yasal işlem yapıldığı öğrenildi.
Sahte Sürücü Belgesi Kullanan Sürücü Yakalandı.
Nevşehir polis ekipleri yapılan yol kontrolünde sahte sürücü belgesi kullanan şahsı yakalayarak yasal işlem yaptı.
Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Karayolları Yol Kontrol ve Uygulama Noktasında yapmış olduğu kontrolde; A.H. isimli Suriye uyruklu şahsın ibraz ettiği sürücü belgesinden şüphelendi. Yapılan incelemede sürücü belgesinin sahte olduğu tespit edildi.
Sahte ehliyet kullanan A.H.ifadesinde Gaziantep ilinde yaklaşık 2016 tarihinde ismini bilmediği Suriyeli bir şahıstan 200 TL karşılığında sürücü belgesi çıkarttığını, bir gün sonra belgeyi ve belgenin Türkiye’de kullanılmasına dair onay aldığını söyledi.
Polis ekiplerinin A.H.’ye “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan yasal işlem yaptıkları öğrenildi.
Polis Sigara Paketi İçerisinde Esrar Ele Geçirdi
Avanos polisi şüphelendiği şahıs üzerinde yaptığı aramada sigara paketi içerisinde esrar ele geçirdi.
Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri devriye görevi esnasında durumundan şüphelendikleri 34 NL *** plakalı otomobili durdurdu. Araç içerisinde R.U. ve B.I. isimli şahısların üzerinde yapılan aramada; Sigara paketinin içerisinde sarma kâğıdına tütünle karıştırılmış içime hazır esrar ele geçirdi.
Polis Ekiplerine esrarı para karşılığında başka bir ilden aldıklarını beyan eden şahıslar hakkında  “Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etme, Bulundurma“ suçlarından yasal işlem yapıldı.