Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen,Türk milletine Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Kurtuluş Savaşımızın son halkası konumundaki Büyük taarruz zaferinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 Anadolu’nun Türk Milletine ebedi vatan olmasının kapılarını açan  Malazgirt  Meydan Muharebesi  ve gelişmiş batılı ülkelerin hasta adam yaftasını yapıştırdıkları Türk Milleti’nin verdiği Kurtuluş Savaşı'nın son halkası olan Sakarya Meydan Muharebesinin zaferle taçlanması nedeniyle kutlanan Zafer Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, her iki büyük zaferin Türk Milleti için bir dönem noktası olduğuna işaret etti.

Ağustos ayının Türk Milleti için zaferlerle dolu bir ay olduğuna dikkat çeken Seçen “ Tarihin altın sayfalarında yazdığı kahramanlık destanlarıyla bir büyük millet olduğunu sayısız kere ortaya koyan Türk Milleti için Ağustos ayı zaferlerle dolu bir ay olarak bilinmektedir. Malazgirt zaferinin yanı sıra, Otlukbeli,Çaldıran, Mercidabık, Belgrat, Mohaç, Kıbrıs’ın Fethi, Sakarya Meydan Savaşı ve ardından 30 Ağustos ’da gerçekleşen Büyük Taarruz, büyük milletimizin istiklali ve İstikbali adına ne denli büyük badireleri geçirerek bugünlere geldiğini göstermesi açısından da anlamlıdır. Malazgirt’de Sultan Alparslan ile başlayan Anadolu’nun Türk Milletine vatan olması, Büyük Taarruz ile taçlanmıştır. Kurtuluş Savaşımızın son evresi olan 30 Ağustos zaferi , batılı gelişmiş ülkelerin hasta adam olarak isimlendirdiği bir milletin , var oluş ve yok oluş tercihi ile karşı karşıya kalındığında neleri başardığını,bağımsızlığını ve onuru adına neleri göze alabileceğini tüm dünya milletlerine ilan etmiştir. Türk Milletinin aziz evlatları, yaşadığı tüm zorluklara rağmen yüreğinde yaşattığı iman gücü ile varlığına yönelik her türlü tehlikeyi birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf etmeyi başarmıştır. Malazgirt’den başlayıp Çanakkale’ye uzanan sonrasında Kurtuluş Savaşı ile destanlaşan o büyük ruhun halen devam ettiğini, 15 Temmuz’da  gösterdiği kahramanlıklarla tüm dünyaya yeniden haykırmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonraki dönemde de dış mihraklarca  ortaya konulmaya çalışılan siyasi ve ekonomik saldırılara da aynı ruh ile karşı koyabilecek azim ve kararlılık içerisindedir.  Öyle inanıyorum ki Malazgirt ruhu devam ettikçe Türk Milleti’nin her alandaki büyüme ve gelişmeye yönelik ilerleyişi hız kesmeden devam edecektir. Zafer Haftası münasebetiyle Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle bir kez daha saygı  ile anıyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.”