NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER’ DEN BAYRAM MESAJI

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 23 Nisan 1920 tarihinin sadece TBMM’nin açılış tarihi değil, Türk Milletinin egemenliğine dayanan demokrasinin  ve  Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gün olduğunu belirtti.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver mesajında , 1919 yılında imzalanan Sevr Antlaşması ile birlikte batılı güçlerin hasta adam olarak değerlendirdikleri Türk Milleti’nin,  yüreğinde yaşattığı  iman gücünü de ortaya koyarak bağımsızlığına giden yolda en önemli adımlardan biri olarak değerlendirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının sadece TBMM’nin bir açılış tarihi değil, büyük Türk Milleti’nin egemenliğine dayanan demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de temellerinin atıldığı bir gün olduğunu vurguladı.

 

Kurtuluş mücadelesinin kazanılmasıyla, Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında da vazgeçilmez bir güç oluşturduğunu ifade eden   Ünver, mesajında şunları kaydetti;  “ 19. yüzyıl ile birlikte dört bir yandan emperyalist batılı güçler tarafından  kuşatma altına alınan ve Hasta adam düşünceleri ile yaşama hakkı elinden alınmaya çalışılan büyük Türk Milleti,  büyük önder Mustafa Kemal Atatürk etrafında birleşerek büyük bir azim ve kararlılıkla bir büyük kurtuluş meşalesi yaktı. Büyük Türk Milletinin kurtuluşuna giden bu yolda atılan en önemli adımlardan biri olarak da değerlendirilen TBMM ,  milletin kayıtsız şartsız egemenliğini esas alan düşünce yapısı ile ,büyük Türk Milleti’nin kurtuluşu için mücadele verirken,Kurtuluş Savaşının ardından Cumhuriyetimizin kuruluşu ve sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için bir çok reformları ortaya koymuştur. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam ve mana  katan çocuklarımızın, bu anlamlı bayramını en içten duygularla kutluyorum. Milletimizin hürriyetini ve egemenliğini sembolleştiren, hiçbir ülkede bir benzeri olmayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan'ın tüm ülkemize huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini, diliyor, bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum.”