Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı(UCLG-MEWA)nın 19 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısında alınan karar gereğinde oluşturulan Kültür Çalışma Grubunda,  Nevşehir Belediyesi de yer aldı.

Kültür Çalışma Grubu’nun ilk toplantısına  Beylikdüzü Belediyesi (İstanbul), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Belediyesi, Çankaya Belediyesi( Ankara ) ,İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ,Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, Nevşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi(İzmir)ve Ümraniye Belediyesi’ni(İstanbul temsilen toplam 17 temsilci katıldı.
 UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ile Genel Koordinatör Dr. İhsan İkizer’in  açılış konuşmalarıyla başlayan toplantısında, Türkiye dışındaki bölge ülkelerinden bazı belediyeler de katılacakları yönünde bildirimde bulunmalarına rağmen çeşitli nedenlerden dolayı katılmadı.
Toplantının  İlk oturumda organizasyon şeması belirlendi. Toplantının ilk oturumunda söz alan çeşitli belediyelerin temsilcileri, yerel yönetimlerin kültür-sanat etkinlikleri yapma konusunda karşılaştığı güçlüklerden  yakındı.  Yapılan oylamada Kültür Çalışma Grubu’na Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan olması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Nevşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesinden birer temsilcinin  Eş Başkan olması kararlaştırıldı.
Tahran Belediyesi Başkan Yardımcısı toplantıya katılmak istediğini bildirdiği halde programı elvermediği için katılamadı  ancak eş başkanlık için istekli olduklarını bildirdi
 İlk oturumda üyelerin 20Ocak 2014 tarihine kadar kendi beldelerinde kaybolmaya yüz tutan kültür değerleri hakkında devam eden yada yapılması planlanan projelerle ve yürüttükleri kültür-sanat alanındaki projelerle ilgili bilgi sunması ve Kültür Çalışma Grubunun ikinci toplantısını Mart ayında  Gaziantep’ te, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapması karara bağlandı. 
Grubun sekreteryası  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek. Bu   toplantıya Tahran Belediyesi’nin de katılması ve eş başkanlık için aday olması bekleniyor.