Hizmet-İş Sendikası Disiplin Kurulu üyesi Kenan Benli, Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Feyyaz Ünal’ın da hazır bulunduğu Toplu İş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri  Devlet Sert, sendika olarak 3 temel ana değere bağlı kalınması ilkesi doğrultusunda çaba harcadıklarını belirtti.Sert,işçinin işi ve aşının güvence altına alınması,maaşların zamanında ödenmesi ve iş barışının sağlıklı şekilde ortaya konulduğunda gerçek başarının sendika bazında elde edilebileceğini belirterek,kuruldukları günden bugüne kadar da bu hedefler doğrultusunda mücadele sergilediklerini ifade etti.

34 yıldan beri işçilerinin başını öne eğdirecek bir çalışmayı sergilemediklerini aktaran Sert,ülke genelindeki toplam 100 sendika içerisinde ikinci ve HAK-İş Konfederasyonuna bağlı sendikalar içerisinde birinci sendika olduklarını vurguladı. Sert,sendika olarak başarının teşvik edilmesi doğrultusunda eğitim yardımlarının devam ettirildiğini belirterek,sendika olarak yeni bir uygulamaya daha imza atıp, her işçinin de ferdi kaza sigortası kapsamına alındığını müjdeledi. Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Sert,imzalanacak sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de toplu sözleşme imza töreninde yaptığı açıklamada, 9. kez toplu iş sözleşmesine imza koyduğunu belirterek,görüşmeler sırasında hiçbir şekilde müdahale içerisinde bulunmadığını ,sözleşmenin tamamen işçilerin talepleri doğrultusunda oluşturulduğunu aktardı.

 

Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyen Ünver, “2004 yılında ilk toplu iş sözleşmesine imza koyduğumda,belediyede çalışmanın bir ayrımcılık ve imtiyaz olacağını belirtmiştim.Allah’a şükürler olsun ki bu gün o noktaya ulaştık.Keşke imkanlar biraz daha olsa da bugünkü verdiğimiz rakamın birkaç kat fazlasını verebilsek.Günümüz şartlarında da işçilere verilen zam oranının oldukça iyi bir rakam olduğu da bir gerçek.Tüm işçilerimize sağlanan yeni zamlar,her kuruş olarak berekete dönüşür inşallah.Artık herkes çok iyi biliyor ki gürültü yaparak,bağırıp çağırarak sendikacılık yapma dönemi kapanmıştır.Uzlaşı kültürü içerisinde işçi ile işveren arasında anlaşma sağlanmalıdır.İşte Hizmet-İş Sendikası bu paralelde bir sendikacılık yapıyor.Bu rakamları da belirlerken arkadaşlarımız aileleri göz önüne getirerek oran belirlemesi yaptılar.Sözleşmenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’dan diliyorum.”dedi.

 

Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert,daha sonra Ünver’e sendikalarının teşekkür plaketini takdim etti.Hizmet –İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir’de günün anısına Ünver’e çiçek takdim etti.

 

Törende daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert arasında, 1 Mart 2013-1 Mart 2014 tarihleri arasında geçerli olacak  Nevşehir Belediyesi’nde çalışan 207 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

 

Sözleşme ile işçi ücretlerine sosyal haklar ile birlikte yaklaşık yüzde 20 oranında artış sağlandı.