NEVŞEHİR(MHA) İslam'ın beş temel şartlarından olan namaz şüphesiz. Bu ibadet erkanına uygun olarak idrak edilmeli. Bunun için de cami ve mescitlere girmeden önce temizlik tavsiye edilir. Zira abdest almakta bu temizlik tavsiyesinin en başlıca göstergesi.

"Temizlik imanın yarısıdır" diyen Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)'in ümmeti olarak cami ve mescitlere kirli çoraplarla dahi girilmemesi yönünde ikaz edilir Müslümanlar.

İşte tam da bu konuyu önemseyen bir akaryakıt istasyonunda bulunan mescidin girişine "lütfen kirli çoraplarınızı atınız" yazılı bir ibare asıp, yanına da temiz çorapların bulunduğu kutu yerleştirildi. Çorabının temiz olmadığını düşünenler burada yeni çorapları giyerek mescide girebiliyor. Eski çoraplar ise çöp kutusuna gidiyor.

Bir diğer uygulama ise şehir merkezinden bulunan Ak Cami'den. Sabah namazına uyanamamaktan şikayetçi olan cemaati vakit girdiğinde namaza kaldırmak için kolları sıvayan cami imamı "Hocam beni namaza kaldır" uygulaması başlattı.

Sabah namazına kalkamamaktan muzdarip olan cemaat not kağıdına telefon numarasını yazarak resim görülen kutuya atıyor. İmam da sabah namazı vaktinde tek tek numaraları arayarak, cemaati sabah namazı için uyandırıyor.