NEVŞEHİR CEZAEVİNDE TİYATRO ETKİNLİĞİ

Nevşehir  E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Semerkand Vakfının desteğiyle Didar Sahnesi oyuncuları tarafından “Keşke Yapmasaydım” adlı tiyatro oyunu sergilendi. 

Her sahnesinin bir birinden güzel mesajlar içerdiği oyunda “Bir gün kumarla daha fazla kazanma amacıyla büyük bir kumarhaneye giden iki arkadaşın  gecenin sonunda her şeylerini kaybetmeleri  ve beş  parasız kalan iki kafadarın meteliksiz bir şekilde yaşadıkları kasabaya dönemeyeceklerini düşünüp kendilerince masum bir soygun planlamaları ile başlıyor. Plana göre öncelikle otostop çekip soygunu yapacakları yere ulaşmaları gerekiyor. Uzun bir bekleyişten sonra bir otobüs onları alıyor ve kahramanlarımız kendilerini hiç ummadıkları, bir güzel maceranın içinde buluyorlar”.  Oyununda; hayattan çok beklentisi olmayan ve kötü alışkanlıklara müptela olmuş iki kafadarın yaşadıkları anlatılıyor.        

Hükümlü ve tutuklular tarafından beğeniyle izlenen oyuna; kurum 2. Müdürü İbrahim Bülbül, Uç Hisar Belediye Başkanı  Ali Karaaslan, Semerkand Vakfı Başkanı Ahmet Feralan, kurum Öğretmenleri Hakan Tokgöz ve Fuat Yıldız, kurum Psikoloğu Ersin Burçak, kurum Sosyal Hizmet Uzmanı Gönül Karsavuranoğlu, semerkand vakfı üyeleri,  ve kurum personeli katıldı.

            Program sonunda  Kurum Öğretmeni Hakan Tokgöz  tiyatroyu sahneleyen Didar Sahne oyuncularına ve bu etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Semerkand Vakfı Başkanı Ahmet Feralan’a  teşekkür ederek, hükümlü-tutukluların sosyal ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür faaliyetlerin aralıksız devam edeceğini ifade etti.