Kavak Beldesinde düzenlenen "Başbuğ Alparslan Türkeş hatıra ormanı" ağaç ekim programına MHP İl Başkanı İlhan Kaya, MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Türker, Kaptid Başkanı Yakup  Dinler, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz ve çok sayıda partili katıldı.
Etkinlikte Konuşma Yapan MHP Kavak Belde Başkanı Yavuz Demir " Başbuğ Alparslan Türkeş'in 21. ölüm yıl dönümü dolayısıyla hatıra ormanı oluşturmak istedik. Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in adının yaşatılacağı bu alana fidan dikerek bir vefa örneği oluşturmak istedik. Etkinliğimize Katılan Başta  MHP İl Başkanı İlhan Kaya ve Yönetim Kurulu üyelerine , MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz ve Yönetim Kurulu üyelerine , Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Türker ve yönetim kurulu üyelerine , Kaptid Başkanı Yakup  Dinler, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz ve bu gün bizi yalnız bırakmayan tüm ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
MHP İl Başkanı Kaya'da yaptığı açıklamada "Başbuğ'umuzun adının yaşatılacağı bu bölgeye ağaç dikmek bizleri mutlu etmektedir. Gelecek nesillere daha yeşil bir ülke bırakmak için çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu belirten MHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Ceviz'de yaptığı açıklamada  " Kavak Beldemizde Başbuğ"umuz Alparslan Türkeş'in isminin yaşatılacağı bu alanın oluşmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidana varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.  
buyurmuştur. Bizlerde bu hadisten yola çıkarak fidan dikmeliyiz . Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır." dedi.

Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz diyen Ceviz " Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmek le kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar." şeklinde konuştu. 

Ormanları korumak ve çoğaltmak  hepimizin görevidir diyen Ülkü ocakları İl Temsilcisi Ali Türker de " Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlayan ve  
Ormanların çoğaltılmasında katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
5000 BİN FİDAN DAĞITILDI
MHP Kavak Belde Başkanlığı tarafından Kavak Kasabasında vatandaşlara 5000 bin adet fidan dağıtıldı. Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde dağıtılan fidanlar toprakla buluştu.