AK Parti Genel Merkezi Ar-Ge Başkanlığı’nca illerde düzenlenen 'Başkanlık Sistemi' sempozyumların bir ayağı da 23 Nisan 2013 günü saat 20.00’de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Tekin tarafından sunum ve soru cevap şeklinde geçecek toplantıya, Nevşehir  AK Parti il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik Kolları, Belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat önderleri ve vatandaşlar katılacak.

AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, başkanlık sistemiyle  ilgili uzman akademisyenlerin katılımıyla illerde düzenlenen konferansların devam ettiğini bildirdi.
Yeni anayasa hazırlıkları çerçevesinde AK Parti'nin başkanlık sisteminin anayasada yer alması yönündeki çalışmalarını anımsatan Sunar, geçen ay 17 ilde eş zamanlı yapılan "Türkiye Başkanlık Sistemini Konuşuyor" başlıklı konferansların devamı olarak 23 ilde de toplantıların başladığını belirtti. Nevşehir’de ki sempozyum sonrasında soru-cevap bölümünde merak edilen tüm soruların cevaplandırılacağını da belirten Sunar, "Genel Merkezimizin yapmış olduğu çalışma üzerine ülkemizin geleceği açısından Başkanlık Sistemi'nin en uygun sistem olduğu düşüncesiyle, il il dolaşılarak konunun uzmanları tarafından halka anlatılıyor. Bu toplantımıza tüm Nevşehirlileri davet ediyoruz" dedi.