Nevşehir İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu 2012 yılı bayan hacılarını buluşturdu.
Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörü Merkez Müftülük Vaizi Gülşen Yeni, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile 2012 yılında hacca giden hacılarını buluşturup, kaynaştırmak için bir program yapıp, evine davet etti. 
Çok sayıda bayan hacının davete icabet etmesiyle gerçekleşen programda hacı hanımlar birbirlerini hasretle kucaklayarak, özlem gidermeye çalıştılar. Programda konuşma yapan Gülşen Yeni; “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşadığı, İslam’ın yayıldığı mübarek mekânları Rabbim nasip etti, gittik gördük, ibadet ettik elhamdülillah. Aradan geçen zamanla Kâbe’ye ve Mescid-i Nebevi’ye olan özlemimiz gittikçe ziyadeleşti. Kutsal beldeleri özledikçe siz hacı arkadaşlarımızla buluşup, hac hatıralarımızı yâd ederek, oralara olan özlemimizi bir nebzecik olsun hafifletmeyi düşünerek, böyle bir plan yaptım. Beni kırmayıp geldiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Allah Teâlâ bundan sonra da bu buluşmalarımızı nasip etsin. Rabbim, hepimize tekrar tekrar hac ve umre ibadetini yapmayı nasip etsin” diyerek, konuşmasını tamamladı.
Çaylar eşliğinde yapılan sohbetlerde, mübarek mekânlarda yaşanılan tatlı hatıralar yâd edilerek, duygulu anlar yaşandı. Kimi hacılar duygularını ilahilerle dile getirmeye, kimileri de gözyaşları ile ifade etmeye çalıştılar.
Program sonrası birbirinden ayrılan hanımlar, ev sahibi Gülşen Hoca hanıma “Allah senden razı olsun hocam. Mübarek mekânlarda yaşadığımız manevi duyguların benzerlerini burada da yaşamamıza vesile oldun” diyerek, teşekkürlerini dile getirdiler.
2012 yılı bayan hacıları, şubat ayının son cumartesi günü tekrar buluşmak üzere birbirlerine muhabbetle sarılarak, ayrıldılar.