Nevşehir il merkezinde Duyarsız sürücüler tarafından kaldırım üzerine yapılan parkların sayısı kentte her geçen gün içinden çıkılmaz bir hale dönüşüyor. Şehir merkezinde ki kaldırımlara park edilmesine büyük tepki gösteren Nevşehirliler, “Bu kadar da olmaz. Yayaların kullanım haklarını resmen ellerinden alıyorlar. Ara sokaklarda yapıyorsunuz, onu göz ardı ediyoruz ama işlek caddelerde bari yapmayın” diyerek tepki gösterdi.

Nevşehir'de Yayalar yolları, araçlar da kaldırımları kullanıyor!

Nevşehir'in en büyük sorunu olan ve bir türlü çözülemeyen otopark ve trafik sorunu artık deyim yerindeyse kabak tadı vermeye başladı.

Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar, her gün yol kenarında ve kaldırımda duran araçların yaşattığı sorunlardan dolayı şikayetçi olduklarını dile getirdi. 

Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar, her gün yol kenarında ve kaldırımda duran araçların yaşattığı sorunlardan dolayı şikayetçi olduklarını dile getirdi. Zira okulların açıldığı dönemlerde Öğrenci ve Vatandaşların yürüme alanını kapatan sürücüler cezalara, uyarılara aldırış etmeden kaldırımlara park etmeye devam ediyor. 


Buna rağmen Trafik polisleri ve Trafik Zabıta Amirliği ekipleri, kaldırıma park eden araç sahipleri hakkında yasal işlem yapıyor.

Bazen yol kenarında duran araçlar yüzünden trafiğin felç olduğunu belirten vatandaşlar,  bu soruna biran önce çare bulunması gerektiğini söyledi. 

Nevşehir'in en büyük sorunlarından birinin park sorunu olduğunu aktaran vatandaşlar, " Her yer araba yığını" dedi. Bu durumdan hem sürücüler hem de yayalar şikayetçi olup " Otobüs duraklarına park eden bazı sürücülerin kazaya davetiye çıkarıyorlar ayrıca kaldırım üzerinde düşüncesizce durup engelli kardeşlerimizinde geçmesine engel oluyorlar." diyerek artık bu sorunun çözülmesi gerektiğini söylediler.


Yayaların yürümesi için yapılan kaldırımlar, kentin hemen hemen her bölgesinde adeta işgal altında, kentin bir çok noktasında otopark’a para vermek istemeyenler ise çoğu zaman kaldırımları tercih ediyor. Yaya kaldırımlarına park eden araçlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Vatandaşlar, Bazen araçlar yüzünden yoldan geçmek durumunda kalıyoruz. Sürücülerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Burası köy değil, şehirde yaşadıklarını unutmasınlar. diye tepkilerini dile getirdiler.

Duyarlı bir vatandaşımızın FİB Haber.Com, WhatsApp İhbar Hattına çektiği fotoğrafla birlikte gönderdiği şikayet mesajında; "Görüldüğü gibi burası Nevşehir Güzelyurt Mahallesindeki Kapadokya hastanesi yanı. Yaya yolu normalde ama ne yazık ki araçlar işgal ediyor. Ne bir uyarı levhası var ne de bir kontrol.... Gelip bakmıyorlar bile. Nevşehirde yaya yolunda arabalar gidip yayaları sıkıştıracaksa yayalar nereden gidecek?" diyor.

Artan trafik ve park sorunları yüzünden yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, kaldırım üzerindeki araç parklarına karşı önlem alınmasını istiyorlar.

KALDIRIM İŞGALİNE YETERLİ HASSASİYET YOK!

STK’lar tarafından bazı farkındalık çalışmaları yürütülse de polis ve zabıtanın konuyla ilgili yeterli hassasiyeti göstermemesi, ihlallerin açık ve kaygısız şekilde yaşanmasına zemin hazırlıyor. Nevşehir'de yaşayan vatandaşlar, araç parklarına ve hak ihlallerine karşı yetkililerden caydırıcı önlem alınmasını talep etti. Vatandaşlar, araç parkı kaosunun ise bir an önce bitmesini istediklerini söyleyerek tepki gösterdi.


Öncelikle Sürücülerimizin bu konuda hassasiyet göstermelerini Polisimizinde bu noktada uygulama yapmasını bekliyoruz...

Açıkcası Nevşehir'de Engelli, yaya, bisikletli olmak çok zor!

Halk Otobüsleri'nin Durak Çilesi
Bir başka okuyucumuzda şikayetlerini şu şekilde dile getiriyor: "Duraklarin park haline donmesi sonucu yolcu iniş binişini yol ortasinda yapmak zorunda kalan Özel halk otobusleri şöferlerinin sesini duyurmanizi rica ediyorum. Bir vatandas olarak duraklarda guvenli inis binis yapamiyoruz."

Plakaları şimdilik deşifre etmiyoruz.






Haber: Mustafa FERVEREN