FATİH PROJESİ

Eğitimde FATİH Projesi, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullarımızdaki teknolojiyi iyileştirmek amacıyla; okulöncesi, ilköğretim ile ortaöğretim düzeyindeki tüm okullarımızın 570.000 dersliğine LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacaktır. Aynı zamanda her öğretmenimize ve her öğrencimize tablet bilgisayar verilecektir.

Eğitimde Fatih Projesi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Ulaştırma Bakanlığı tarafından desteklenen bir projedir. 5 yılda tamamlanması planlanmıştır. Birinci yıl ortaöğretim okulları (Meslek Liseleri hariç), ikinci yıl ortaokullar, üçüncü yıl ise ilkokullar ve okul öncesi kurumlarının BT donanım ve yazılım altyapısı, e-içerik ihtiyacı, öğretmen kılavuz kitaplarının güncellenmesi, öğretmenler için hizmetiçi eğitimler ve bilinçli, güvenli, yönetilebilir BT ve internet kullanımı ihtiyaçlarının tamamlanması hedeflenmektedir.

FATİH Projesinde birinci pilot uygulamada Türkiye genelinde 52 okul, ikinci uygulamada 102 okul ve üçüncü pilot uygulamada ise 140 okul bu kapsamda belirlenerek, donanım ve ağ altyapısı çalışmaları başlatılmıştır.

FATİH Projesi kapsamında toplam 27 ortaöğretim kurumumuz vardır. Bu kurumlarımızdan 2’si, 140 pilot okul uygulamasında yer almıştır. Bu okullar;

1-         MERKEZ- Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

2-         MERKEZ- 2000 Evler Anadolu Lisesi

Donanım Sağlanması;

Pilot uygulamalarda ve ihale sürecinde yaşanan gecikmelerden ötürü, 140 pilot okul  projesi ne yazık ki istenilen zamana yetişememiştir. Proje kapsamındaki 27 ortaöğretim kurumumuzda Haziran 2012 itibariyle kurulumlara başlanmıştır. Vestel firması tarafından, 27 ortaöğretim kurumuna toplam 509 adet etkileşimli tahta kurulumu yapılmıştır. Ayrıca, bu kurumlara birer adet çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamera kurulumu yapılmıştır.

Nevşehir Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Nevşehir 2000 Evler Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri ile öğretmen ve idarecilerine toplam 653 tablet bilgisayarlar gönderilmiştir.