Nevşehir Mustafa Çalışkan İlköğretim Okulu 2 C sınıfı öğrenci ve velilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla takdim ettikleri Yemen'e yardım Dekontu, öğretmenleri Fatma İlhan için en anlamlı hediye oldu.

Mustafa Çalışkan İlköğretim Okulu 2 C sınıfında 6 ve 7 yaşlarındaki 27 öğrenci, öğretmenlerine sevgilerini anlatabilmek için ailelerinin desteğiyle Yemen'deki mazlumlara gönderdikleri nakdi yardım Banka dekontunu bir buket çiçekle birlikte Öğretmenleri Fatma İlhan'a teslim ettiler.

Bu hediye karşısında oldukça duygulanan Fatma öğretmen; "18 yıllık öğretmenliğimde aldığım en anlamlı en güzel hediye. Velilerim Yemen'e yardım yapmışlar.Sağolsunlar" dedi.

Yemen, yaşadığı insani kriz yüzünden açlık ve susuzluk tehlikesi yaşıyor. Yemen'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Nevşehir Mustafa Çalışkan İlköğretim Okulu 2 C sınıfı öğrencilerinin Velileri Esentepe mahallesi sakinleri örnek bir çalışmaya imza attılar. Öğrenci velileri aralarında topladıkları paraları Yemen'e nakdi yardım olarak göndererek dekontlarınıda Sınıf öğretmenlerine sundular.

Yemen'de neler oluyor?

Yemen yedi yıldır ciddi bir siyasi ve insani krizle karşı karşıya. Çeşitli aktörlerin dâhil olduğu ülkedeki krizde çözüme dair halen kayda değer bir gelişme bulunmuyor. Mevcut iç karışıklık ve siyasi istikrasızlık sebebiyle ekonomik ve sosyal yapı durma noktasına geldi. Kamu kurumları, aylardır vatandaşlara yeterli hizmeti ulaştıramazken ülkede şiddetli çatışmalar sürüyor.