Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bir vatandaşımız FETÖ elebaşının adı ve soyadını çağrıştırdığı gerekçesiyle "FG" harf grubu bulunan arabasının plakasını değiştirmek üzere emniyete başvurdu.

Nevşehir Devlet Hastahensinde sağlık memuru olan Emre Kurt isimli bir vatandaşımız, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından harflerin terör örgütüyle ilgisi olduğunu düşünerek plakasını değiştirdi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde plakasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşının adı ve soyadını çağrıştıran "FG" harf grubu bulunan aracının plakasını değiştirmek üzere emniyete başvuruda bulunan Emre Kurt "Fettullah gülen ismini anmsattığı için için rahatsız oldum ve neye mal olursa olsun plakamı değiştirme kararı aldım" dedi.

Emre Kurt, "Emniyet Müdürlüğünün genelgesini araştırdım ve plakamı değiştirme kararı aldım ve müdürlüğe başvuruda bulundum. Sağolsunlar Bana çok yardımcı oldular. Şimdi çok mutluyum" dedi.


Kurt, Emniyet Müdürlüğüne yaptığı başvuruda; "Adıma kayıtlı bulunan 06 FG 8001 plakalı Volkswagen marka 2011 model aracımın Tescil Plakasını (FG) harf gurubunu istemediğim için ve adresimin Hacıbektaş olmasından dolayı değiştirmek istiyorum."dedi.