Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile Nevşehir'de Görev Yapacak Uzlaştırmacılara yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuk Bölüm Başkanı Doç.Dr. Erdal YERDELEN yönetiminde Başlatılan Uzlaştırıcı Eğitim Semineri Nevşehir'de 30'ar kişilik 2 ayrı guruba verilmeye başlandı.

Doç.Dr. Erdal YERDELEN ve Dr. Burak BOZ tarafından Nevşehir Barolar Birliği Konferans Salonunda verilen eğitim yasanın ön gördüğü yaklaşık 3 hafta boyunca verilecek şuan da 2 guruba verilen eğitim ileriki tarihlerde 2 guruba daha verilmesi planlanmakta.

Nevşehir Baro Başkanı Necmi ÖNCÜL; ''Bu Eğitim sonrası süreçte ise sertifika almaya hak kazanan meslektaşlarımız Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan yazılı sınava ve sözlü mülakata girmeye hak kazanacaklar ve başarılı oldukları taktirde Uzlaştırıcı olacaklarıdır.

Günümüzde Davaların artması, yargıda sürenin uzaması, uyuşmazlık çeşitlerini artması gibi sebepler ile klasik Adliye ve Klasik yargılama kavramlarının yerine alternatif çözümler aranmakta. Tahkim ve Uzlaştırma gibi çözüm yolları tercih edilmektedir.İstenilen kolay çözüm, Hızlı çözüm Taraf menfaatlerine uygun çözüm ve her iki tarafın da memnun kalacağı bir çözümün olmasıdır. Bu anlamda Uzlaştırma yasalarımızda yerini  günden güne artırarak almakta, uzlaştırmaya tabi suç çeşitleri artmaktadır, uzlaştırmanın başarılı olması hızlı çözüm, Kolay çözüm ve tarafların menfaatlerine uygun olacağı gibi mahkemelerin iş yükünü azaltacağı da muhakkaktır. İyi bir uzlaştırmacı uzlaştırmanın başarılı olması için ana unsurdur bu sebeple verilen eğitimin önemi büyüktür meslektaşlarımızın alternatif çözüm yollarına uyumunun sağlanması için bu eğitimi düzenlemekteyiz.'' dedi.

Ayrıca Hukuk ve Adalet kavramlarının da Dikkat edilerek yapılacak bir uzlaşma en iyi çözümdür.

Şuan da Katılım %65'in üzerinde olduğunu bildiren Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin memnuniyetini dile getirdi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuk Bölüm Başkanı Doç.Dr. Erdal YERDELEN ise Tarafların özgür iradeleri ile bir araya getirerek tarafsız bir uzlaştırıcı sayesinde uzlaştırarak yargıya gitmeden her iki tarafı da sağlam temeller üzerine oturtan bir uygulama olduğunu dile getirdi.
Nevşehir Adalet Sarayı Baro Konferans Salonunda düzenlenen Uzlaştırmacı Eğitimi Semineri Yaklaşık 1 Ay Sürecek. Eğitimler, onarıcı adalet, onarıcı adalet programlarında mağdur fail uzlaştırması, alternatif uyuşmazlık çözümü, iletişim, müzakere teknikleri, uygulama eğitimi ve ceza adalet sistemi konularını kapsayacak.