Nevşehir'de Halk Otobüslerinin yolcu alıp, bıraktığı otobüs duraklarının özel araçlar tarafından işgal edilmesi nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Özellikle okullarında açılması ile birlikte yoğunlaşan trafikte otobüs duraklarına park eden bilinçsiz sürücüler, trafikte aksamalara neden oluyor. Duraklara park edilen araçlar nedeniyle cadde üzerinde yolcu indirip bindiren otobüs sürücüleri zor anlar yaşıyor. Zorunlu olarak cadde üzerinde duran otobüsler nedeniyle trafik güvenliği tehlikeye düşüyor.

Nevşehir'de Otobüs Durakları İşgal Ediliyor

Fib Haber Merkezimizi arayarak şikayetlerini dile getiren öğrenci ve veliler: "-Otobüs Duraklarında okula gitmek için beklerken, uygunsuz parklar nedeniyle, sürücüler bizi göremedikleri için, çekip gidiyorlar. Okula geç kalıyoruz, derslerimize yetişemiyoruz. Otobüsten inerken de durakların müsait olmaması yüzünden yolun ortasında inmek zorunda kaldığımızdan, büyük tehlikeler atlatıyoruz. Böyle devam ederse can kaybı bile yaşarız. Yetkililerin özellikle sabah ve akşam saatlerinde otobüs duraklarında daha sık denetim yapmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Öte yandan FİB Haber Gazetemizi arayan bir diğer vatandaşımızda konuyla ilgili şikayetini şöyle dile getirdi: Şehrimizde Halk otobüs duraklarının başka araçlar tarafından işgal edilmesi son derece önemli bir sorun oluşturuyor. Bazı sürücüler gelip araçlarını otobüs duraklarının önüne ve yanına park ediyorlar yada indi bindi yapıyorlar. Daha sonra otobüsler durağa yanaşamıyor, ya yol ortasında yada çok gerilerde durmak zorunda kalıyor ve yolcularını orada indiriyorlar. Halk otobüslerinin rahatlıkla durağa girip çıkması lazım gerekmiyor mu? Burada da hem trafik güvenliği hem de insanların güvenliği tehlikeye giriyor. Bu durumla ilgili belediye ve trafik gerekli önlemleri almalıdır diye düşünüyorum.  Teşekkürler"


Fib Haber Merkezi olarak konuyla ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri siz değerli okurlarımızla paylaşıyor, hatalı park yapan sürücüleri uyarıyor ve yetkilileri biran önce önlem almaya davet ediyoruz.

Otobüs sürücüleri ve yolcular otobüs durakları ve durakların giriş çıkışlarına araç park edilmemesi için trafik ekiplerinin denetimlerini sıkılaştırmasını istiyor.