Yarışmaya; Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman SAVAŞ, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan YILMAZ, Kamu Kurum ve Kuruluş İl/İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, İl/İlçe Müdürlüğü personelleri, yarışmacılar, yarışmacı yakınları ve çok sayıda misafir katıldı.

      

       Yarışmaya Nevşehir Merkez İlçe ile birlikte 8 ilçeden kadın çiftçi katıldı.

 

       Yarışma Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

 

      Yarışma öncesinde Sayın Abdurrahman SAVAŞ ve İl Müdürü Okan YILMAZ, yarışma hakkında  bir konuşma yaparak, bütün yarışmacılara başarı dileğinde bulundu.

 

       Yarışma öncesinde İl Müdürlüğünce hazırlanan geçmiş yıllar kadın çiftçi bilgi yarışmalarından derlenen tanıtım filmi gösterilerek, Nevşehir Merkez Yeniçeşme İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibince folklor gösterisi sunuldu.

 

        İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Tülay CANATAN tarafından "Çiftçi Kadın" konulu şiir okundu.

 

       Yarışmacılara 15 asil soru soruldu. 11 Soruya doğru cevap veren Merkez İlçeden Melek CEYLAN 1.liği kazanırken,2.liği 10 soruya doğru cevap veren Derinkuyu İlçesinden Sevim YILDIRIM ve 9' ar soruya doğru cevap vererek eşit puan alan Acıgöl ve Ürgüp ilçesi yarışmacıları  arasında çekilen kura sonucunda Acıgöl İlçesinden katılan Rukiye GÜNEŞ  3.lüğü  kazandı.

 

   Yarışmaya katılan kadın çiftçilere yöneticiler tarafından değişik hediyeler verilerek,beraberce hatıra fotoğrafı çektirildi.