Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, genel güvenliğimize risk teşkil eden unsurların engellenmesi, suça karışmış kişilerin takibi, yakalanması ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele noktasında ülke genelinde araç kiralama faaliyeti yürüten firmalara yönelik 07-08 Şubat tarihlerinde “Kiralık Araç Firmalarının Denetlenmesi” gerçekleşti.

İl ve İlçelerde eş zamanlı olarak gerçekleşen denetlemelere 14 ekip ve 34 personel katılımı ile 84 Araç Kiralama Firmalarının denetlenmesi yapıldı.

1774  sayılı Kimlik Bildirme Kanunu Ek-3 Maddesinde yer alan “Araç kiralama şirketlerinin sorumlu işleticileri ve yöneticileri, kiralanan araç bilgileri ile aracı kiralayanların kimlik bilgileri ve kira sözleşmesi kayıtlarını usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak ve bu kapsamda mevcut bilgi, belge ve kayıtları genel kolluk kuvvetlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak zorundadırlar.” Hükmünü ihlal etmekten 1 (BİR) işletmeye 6,274 TL idari para cezası uygulandı.
Polis-halk ilişkisine azami derecede dikkat edilerek başarılı bir şekilde tamamlanan denetlemelerimiz hız kesmeden devam edecek.