Nevşehir'de ki durakların çoğunun doğru konumlanmadığını, bekleyenler için tehlike taşıdığını iade ediyorlar. Vatandaşlarımız, durakların akan trafiğe çok yakın olması, durak ceplerinde bekleyen araçlar, otobüslerin yanaşacağı cebin bulunmaması, durakların önünün kapatılması kazaya davetiye çıkartan nedenler arasında sıralanıyor.

CEP YAPILSA SORUN BİTECEK
Nevşehir genelinde özellikle iki durak bu manada büyük risk taşıyor. Birincisi, Jandarmadan Nevşehir geliş üzeri durağı ile Asri mezarlığı Hacı Rasim Uzer cami önündeki duraklar için sürücüler ise şu değerlendirmede bulundu: “Çalışma alanı nedeniyle yolcular ve yoğun trafik iç içe geçmiş durumda. Yaralamalı ve ölümlü kaza riski çok yüksek.”  Buralarda Yolcu indirmek yada almak için duran bir otobüsün, arkasından gelen bir araç diğer şeride geçip seyrine devam etmeye çalışırken birçok kez kaza ile yüz yüze kalabiliyor.     

Otobüs şoförleri için de tehlike   
Bu durum diğer araç sürücüleri kadar otobüs şoförleri içinde tehlike arz ediyor. Yol içerisinde bulunan ancak durak olarak yapılan alanlarda duran otobüs şoförleri arkadan gelen bir sürücünün dikkatsizliği veya durak olduğunu bilmemesi nedeniyle hemen hemen her gün kaza tehdidi ile karşı karşıya kalıyor.


Yol Ortasında Durak mı olur?
Nevşehirli sürücülerinden Ayhan Toplu: “Yıllardır şoförlük yapıyorum. Bu şekilde yolcu durağı görmedim. Doğal olarak yolun sağından gidiyorum. Geçen Salı günü önümdeki minibüs durdu. Ben de direksiyonu sola kırdım arkadan gelen otomobil bana çarpmak üzereydi. Ayrıca karayolunda durak önünde cep olmaz mı? diye konuştu.
Başka bir Sürücü Mehmet Çiğdem ise: “Biz duraklara karşı değiliz. Bunlar yapılırken nizama uygun yapılsın ki vatandaşlar da mağdur olmasın.” diye konuştu.


‘DURAKLAR ‘CEP’TE OLMALI’
“Durakların cep içerisinde olması lazım. Duraklara bir otobüsün sığacağı şekilde cep yapılması şart. Otobüs duraklarının konumlandırılmasında şehir planlamalarına uygun hareket edilmeli. Otoyollarda kesinlikle durak olmamalı. Durak içlerinin insan hacmine göre yapılması lazım. Duraklar çarpmalara karşı sağlam olmalı, olası bir kazada insanların zarar görmeyeceği şekilde yapılmalı. 

Nevşehir'de Asri mezarlığı Hacı Rasim Uzer Cami önündeki duraklar için cep yapılmadığı için vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor.
Gerek vatandaşlarımız gerekse halk otobüsleri bu konuda can güvenliğimiz yok, her an bir kaza ile karşı karşıyayaız diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.


Bir vatandaşımız maalesef Durak levhalarınında kaldırıldığını belirtiler.

Diğer bir vatandaşımızda duraklar için acilen cep yapılmasını talep ederken, 
Hızlı seyredilen yollara cepler konulmalı. Hem mevcut trafik akışını engellememek hem de otobüsü kullanacak yayaları trafikten uzaklaştırmak için önlem alınmalı. Durakların konumlandırılması önemli. Trafik ışığının 50 metre önüne ve arkasına durak konulmaz. Otobüs durakları mecburi olarak trafiğin hızlı aktığı yerdeyse trafiğin akışını yavaşlatmak gerekir. 

Nevşehirli vatandaşlar şimdi biran önce bu durakların bulunduğu yerlere
 cep oluşturularak tehlikenin giderilebileceği yönündeki taleplerini yetkililere www.fibhaber.com üzerinden ilettiler.

Örnek Cep uygulamasıyla yer alan durak aşağıda yer alıyor.