Nevşehir İl Müftülüğü tarafından gençlere cami alışkanlığını kazandırmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşmaları” programı, Çardak köyü Ebussuud Camii' nde gerçekleşti.

Programa Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Çardak köyü Muhtarı Adem Özer, Hz.Ömer cami imam hatibi Mustafa Öz ve Nevşehir Sevgi Evlerinde kalan gençler, İGB (inter grup) bims çalışanları ve çocukları, Köy halkı ile Çardak köyü Ebussuud  Efendi Camii İmam Hatibi ve Çardak köyü Gençlik Koordinatörü Yasin Saykılı’ nın yanısıra  gençlik kolu üyeleri katıldı.

Sabah ezanından sonra başlayan programda Din görevlilerinin okuduğu kısa sureler ve Aşırlardan sonra dua öncesi kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; "siz değerli gençler bu seher vaktinde sıcak yatağınızı terk ederek, Allah'ın evi olan bu camiyi doldurdunuz. Allah'ın huzurunda namaz kılıp, el açıp dua edeceksiniz. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere rehberlik eden din görevlisi kardeşlerime, daveti duyunca icabet eden tüm gençlere ve cemaatimize teşekkür ediyorum" dedi. Akabinde de okunan Salavatların ve Aşrı şeriflerin duasını yaptı.

Sabah namazının kılınması ve duaların ardından İGB (inter grup) bims sahibleri tarafından kahvaltı ikramı ile program son buldu.