Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekiplerinin yapmış olduğu sahte para operasyonunda iki kişi tutuklanmıştır.
            İlimizde son zamanlarda artarak devam eden sahte para olaylarına karşı Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde,  Kozaklı ilçemizde bazı şahısların piyasaya sahte para sürmek istedikleri yönünde bilgiler elde edilmiştir. Kozaklı İlçe emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ihbardaki eşkal bilgileri dahilinde tespit ettikleri iki şahıs üzerinde yapmış oldukları üst aramasında 1 adet sahte 100 ABD doları bulmaları üzerine şahısların aracında da inceleme yapmışlardır ve araçtan da üç adet sahte 100 ABD doları ele geçermişlerdir.  Yakalanan şahısların önceki günlerde de Ürgüp ilçemizde meydana gelen üç farklı sahte para olayına karıştıkları tespit edilmiştir. Ürgüp ilçemizde üç farklı işyerine vermiş oldukları sahte 100 ABD Doları ile birlikte şahıslardan toplam 7 adet sahte 100 ABD doları ele geçirilmiştir.
İki şüpheli hakkında yapılan adli işlemlerden sonra sevk edildiği İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.
            Meydana gelen olaylar nedeniyle piyasaya sahte para sürmek isteyen başka şahısların olabilmesi ihtimaline karşın vatandaşlarımızın yüksek değerli banknotlar ile döviz cinsi banknotlar konusunda daha dikkatli olmaları ve şüpheli gördükleri şahıs ya da şahısları vakit kaybetmeksizin 155 polis imdat hattı üzerinden polise bildirmeleri önem arz etmektedir.
            Nevşehir  halkının huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz devam edecektir.
                                                                                                                               
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü