Nevşehir’deki sarraflar, Ankara ve İstanbul’daki kuyumcuların PTT’den satılan altınları almama kararı olduğunu, kendilerinin de bu karara uyacaklarını söyledi.

 

Bankaların altın satmasına her fırsatta karşı olduklarını dile getiren kuyumcular, bu konudaki kararlılıklarını sürdürüyor. Tam da bu dönemde PTT'nin 14 başmüdürlük ile Ankara ve İstanbul'daki Pttmatik'lerde altın satışına başlaması kuyumcuların tepkisine neden oldu.

PTT’nin altın satışına başlaması ile ilgili görüşlerini belirten Nevşehirli Sarraf esnaflarımız, “2 aydır bankalar altın alım satımına başladı. Bankaların bu kararının ardında PTT, 14 başmüdürlük ile Ankara ve İstanbul'daki Pttmatik'lerde altın satışına başladı. Ama ‘altın satışı sarrafta güzeldir’ diye bir tabir var bunu da unutmamak lazım. PTT ve banka gibi yerlerin yüzü soğuktur. Bizim insanımız bir çeyrek altın almak için numara alıp sıraya girmeyi sevmez. Altın görsel bir işlemdir, müşteri illaki altını görmek ister, beğenmek ister. Bizim insanımızın ne PTT’den ne de bankadan altınını almaz. İlk etapta sarraf ve kuyumcu esnafının işini etkiler ama müşteri gene sarrafı, kuyumcuyu tercih eder” dedi.

 

Sarraf ve kuyumcu esnafı olarak banka ve PTT’lerin altın satmasına karşı olduklarını söyleyen Nevşehirli kuyumcu ve sarraf esnaflarımız, “Tepkilerimizi dernek ve odalarımız vasıtası ile hükümete duyuruyoruz. Sarraf ve kuyumcu esnafı bunun kaldırılması konusunda girişimlere başlamıştır. Bankalar konusunda gerekirse pos cihazlarımızı bankalara iade ederiz. Bu konuda ilgili Türkiye genelindeki sarraflar ve kuyumcular dernek ve odaları Ankara ve İstanbul da toplanarak ortak bir eylem yapılması düşünülüyor. Bankalar kendi işini yapsın, esnafta kendi işini yapsın. Bayramlarda bankalar kolonya ve şeker satmak isterse şaşmayın” diye konuştu.

 

Bankalardan sonra PTT’nin de altın işine girmesini kınadığını belirten bir başka esnafımızda, “Herkes kendi işini yapsın. PTT’lerin altın satışı uygulamada nasıl olur bilemiyorum. Ama kuyumcu ve sarraflara vurulmuş büyük bir darbe. Bizde et ve et ürünlerinin satıldığını gördünüz mü? Gördüğünüz bu kadar abes bir şey, bankaların işi kredi ve para, PTT’lerin bu işi yapması daha kötü oldu. Uygulamada yapamayacaklar ve bu işi bırakacaklar. Ankara ve İstanbul’daki kuyumcuların PTT’den satılan altınları almama kararı var, bizde bu karara uyacağız” Şeklinde konuştu.