Nevşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilerek yayınlanan Servis Yönetmenliği kapsamında, Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyette bulunan servis araçlarının kontrol çalışmaları devam ediyor.

 

Nevşehir Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde görüşülerek kabul edilen Servis Yönetmenliği, Nevşehir Belediyesi sınırlarında belirlenen güzergâhlarda yolcu taşıma izni verilen servis araçlarının hangi şartlar altında ve ne şekilde çalışacaklarını, bunların işletmecileri ile verilen hizmetten yararlanan kuruluşlar arasındaki ilişkileri ve uygulamayı yürütecek ve denetleyecek kuruluş ve organların yetki ve sorumluluk alanlarını belirliyor.

 

Servis Araçları Yönetmenliği kapsamında Nevşehir Belediyesi tarafından Makine Mühendisi, Motor Teknikeri, Zabıta Memuru ve Zabıta komiserinden oluşturulan 4 kişilik bir heyet tarafından gerçekleştirilen kontrol çalışmaları, her servis aracının iç donanım, dış donanım ve motor ile yürüyen aksam çerçevesinde yapılıyor.

 

Her gün binlerce insanın taşındığı araçların daha güvenlikli bir şekilde trafikte hareket etmelerinin etkin şekilde sağlanmasının amaçlandığı denetim çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.