Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın öncülüğünde Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Ahiler Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde, 02-03 Kasım 2017 tarihlerinde “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü” konulu sempozyum Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlendi.
İki gün boyunca devam edecek olan ve alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda, “Uyuşturucu İle Mücadeleye Medyanın Yaklaşımı”, “Uyuşturucu İle Mücadelede Medya Dilinin Belirlenmesi” ve “Medyanın Etkin Kullanılabilirliği” konularında oturumlar gerçekleşti.
CNN Türk Haber spikeri Büşra Sanay’ın sunuculuğunu yaptığı sempozyuma Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın yanı sıra Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, RTÜK Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, Televizyon Yayıncıları Derneği ve Yeşilay Derneğinden üst düzey katılımcılar yer aldı.
Sempozyumda alanında uzman olan Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan ve Prof. Dr. Serap Annette Akgür, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Zehra Arıkan, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Prof. Dr. Nimet Karataş, Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Levent Eraslan, Çukurova Üniversitesinden Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinden Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer, Marmara ÜniversitesindenYrd. Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz, RTÜK Başkanlık Müşaviri Dr. İrfan Barut, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı Murat Ellialtı, Basın Yayın ve Enformasyon görevlisi Mehmet Uğurlu, Akşam Gazetesi Haber Müdürü Özkan Tamirak, TRT Radyo’sundan Falih Akıcı, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği Başkanı Aslan Değirmenci, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Barış Tünay, Sinema Sanatçı Mehmet Aslan ve TRT Radyo’ndanYusuf Erbaşkonuşmacı olarak katıldı.
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş;“Uyuşturucu birçok ailenin canını yakan, toplumumuzun gerçekten kanayan yarasıdır. Nevşehir Valiliği olarak uyuşturucuyla mücadele konusunu çok önemsiyoruz. Bu sempozyumda gerçek manada çok ciddi çalışmalar yapılacağına inanıyorum” dedi.