Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile Nevşehir'de Görev Yapacak Uzlaştırmacılara yönelik düzenlenen "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırmacı" eğitimleri başarı ile tamamlandı. Eğitimleri başarı ile tamamlayan personele düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen uzlaştırmacı eğitimi programına katılan 104 uzlaştırmacıya, törenle sertifikaları verildi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuk Bölüm Başkanı Doç.Dr. Erdal YERDELEN yönetiminde Başlatılan Uzlaştırıcı Eğitim Semineri Nevşehir Barolar Birliği Konferans Salonunda sınava hak kazananlara sertifikaları verilerek tamamlandı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile Nevşehir'de Görev Yapacak Uzlaştırmacılara yönelik eğitimde, toplam 104 kişi Avukat ve Adliye Çalışanları 48 saatlik eğitimin ardından sertifikalarını alarak sınava girmeye hak kazandılar.

Nevşehir Barolar Birliği Konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, 5271 sayılı Ceza Muhâkemeleri Kanunu ve Ceza Muhâkemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği kapsamında düzenlenen seminerlerin başarı ile sona erdiğini belirterek, “Bu seminerimiz 6 gün içerisinde 48 saatlik eğitimdi. Eğitimimiz başarılı bir şekilde sona erdi. Sertifikaları almaya hak kazanan personelimizi kutluyorum” dedi.

Katılımcılara sertifikalarını takdim eden Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Şahin konuşmasının sonunda şöyle dedi:  "Uzlaştırma konusu toplumsal barışa katkı sağlayan bir sistem. Bunu mahkemelerin iş yükünü azaltacağı gibi toplumsal huzuru sağlayacak bir sistem olarak görüyoruz. Uzlaştırmacılar şüpheli ile mağdur arasında iletişimi sağlayan Cumhuriyet Savcılığı'na bağlı, tarafsız ve eğitim görmüş uzman kişilerdir. İlk defa böyle bir eğitim verilmiştir.

Nevşehir Baro Başkanı Necmi ÖNCÜL; ''Bu Eğitim sonrası süreçte ise sertifika almaya hak kazanan meslektaşlarımız Ocak 2018 tarihinde yapılması planlanan yazılı sınava ve sözlü mülakata girmeye hak kazanacaklar ve başarılı oldukları taktirde Uzlaştırıcı olacaklarıdır.