Nevşehir'in 2000 Evler yolu üzerine Trafikte yaya güvenliğinin sağlanması amacıyla yaya geçidine geçiş butonu konuldu.

Sık sık kazaların yaşandığı Avanos kavşağı 2000 Evler Yolu Uzer Cami önünde, Nevşehir Belediyesi tarafından  bir süre önce trafik ışıkları konulmuştu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle yayaların geçişinde sorunlar yaşanınca bu kez yayalar için trafik ışıklarının olduğu direklere yaya butonu konuldu. Uzer Cami Zübeyde hanım caddesi üzerinde uygulamaya konulan yeni sistemde caddenin her iki tarafında karşılıklı olarak yayalar için trafik ışıklarını yöneten butonlar bulunuyor.

Düğmenin üstünde karşıya geçmek için "Yaya geçişlerinde lütfen butonu kullanınız" yazıyor.

 Nevşehir'in Avanos yolu 2000 Evler mahallesinde hizmete giren ve karşıdan karşıya geçecek yayaların düğmeye basarak trafik akışını durdurup, karşıya rahat ve güvenli bir şekilde geçmelerini sağlayan sistem, özellikle öğrenciler tarafından ilgi görürken, bazı insanların ise hala kullanmayı beceremedikleri görüldü.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Kavşakta yayaların daha rahat ve kontrollü bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak üzere sinyalizasyon direklerine yaya butonları takılmıştır. Bu uygulamadan başarılı bir netice elde edilirse yaya yoğunluğu yaşanan diğer kavşaklarda devam edecek” denildi.