T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK'ün tahminlerine göre Nevşehir'de trafiğe kayıtlı traktörlerin yüzde 80'i araç muayenesini yaptırmıyor.

Söz konusu traktörler, trafikte her gün binlerce kişinin hayatını tehlikeye atıyor. 

Nevşehir'de trafik tescile kayıtlı yüzlerce traktörden muayeneye gelmesi gerekenlerin yalnızca yüzde 20'sinin muayeneye geldiğinin belirtildiği açıklamada, kanunen yükümlü olmalarına karşın geri kalan yüzde 80'in araç muayenesi hizmeti almadığı ve 2015 yılında da aynı eğilimin devam ettiği vurgulandı.

Her yıl traktör kazalarında ortalama 300 kişi hayatını kaybediyor.
Tarım Araçlarının Güvenli Kullanım Çalıştayı'nda açıklanan rakamlara göre, her yıl ülkemizde ortalama 2 bin 500 traktör kazası meydana geliyor ve bu kazalarda, ortalama 300 vatandaşımız hayatını kaybediyor.

Trafikten men edilebiliyor.

Traktör muayenesi yaptırmamanın birçok yasal yaptırımı da bulunuyor. Muayeneye zamanında gelmeyen araçlar, muayene ücretini, geç kaldıkları her ay için  fazla ödüyor. Yol kontrollerinde muayenesiz olduğu tespit edilen araçlar için trafik cezası düzenlenebiliyor ve bu araçlar trafikten men edilebiliyor.