Nevşehir Belediyesi tarafından Merkez Esentepe mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Bulvarındaki köprüye "Yavuz Sultan Selim Han"ın ismi verildi.
Hazırlanan "Yavuz Sultan Selim Han Köprülü Kavşağı " yazılı Tabelalar takıldı.
Nevşehirli vatandaşlar köprülü kavşağa "Yavuz Sultan Selim Han"ın isminin verilmesinin  isabetli bir karar olduğunu ifade ederek desteklediklerini söyledi.

Yavuz Sultan Selim Han'ın Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında Özkonak köprüsü (Demir Köprüsü) ismiyle doğu seferi sırasında yaptırdığı köprü hala bugüne kadar gelmektedir.(1514).Ayrıca o dönemde yöre ile ilgili bir kayıtta (Avanosyos-Levidizadında bir seyyah 1899 yılında yapmış olduğu ”Taşların içinde Manastırlar” adındaki kitabında) şöyle diyor: Yavuz Sultan Selim Köprüsü (1514) Genezin (Şimdiki Özkonak) namında bir Osmanlı kariyesi vardır.Orada mağaralar vardır.İsmine ”Keşişlik”derler ve kiliseler vardır.Kayalar içinde halâ bazılarının resimleri duruyor ve bir de taşlarla yapılmış hariçte kilise harabeleri vardır.

"Yavuz Sultan Selim Han"
İslâm halîfelerinin yetmişdördüncüsü ve Osmanlı pâdişâhlarının dokuzuncusu. İkinci Bâyezîd Hân’ın oğlu, Sultan Süleymân Hân’ın babasıdır. Hilâfeti, Osmanlı pâdişâhlarına bağlayan Selim Hân’dır. 875 (m. 1470)’de Amasya’da doğdu. 920 (m. 1514)’de Çaldıran’da İran şahı İsmâil-i Safevî’yi mağlub ederek, bozuk inanışlarının yayılmasını önledi. Böylece İslâmiyete büyük hizmet etti. Tebrîz’i de aldı. 922 (m. 1516)’de İstanbul’da ilk tersaneyi yaptı. Burada gemiler inşâ edildi. 923 (m. 1517) senesinde Mısır’ı aldı. Haremeyn-i şerîfeyn de ele girmiş oldu. Hutbelerde ismini; “Mekke ve Medine’nin hizmetçisi” diye okuttu. Mısır’daki son Abbasî halîfesi olan, Ya’kûb bin Müstemsik-billah’dan mukaddes emânetleri alarak halîfe oldu. Büyük bir donanma yaptı. 926 (m. 1520) senesinde, Çorlu ovasında hastalanarak vefât etti. Sekizbuçuk senede, devleti iki kat büyüttü. Yavuz adını kazandı. Kabri Fâtih’de, Sultan Selim Câmii bahçesindedir.