Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan,Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,Nevşehir Üniversite Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil,AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar,MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu,AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih açıkgöz,Kavak Beldiye Başkanı Celal Yiğit,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız,Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis  Başkanı  Seyit İnce,Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş,Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Karayılan,Ak parti Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı Zafer İnanır,AK Parti Ürgüp Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Aktürk,Avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü,Altınyıldız Koleji ve Kardelen Koleji yayınladıkları mesajlarında  Nevşehir halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan Milli Mücadele, büyük Türk Milleti'nin bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının timsali olmuş ve tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır.

Cumhuriyet, Türk Milletinin, büyük bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadele sonucunda ulaştığı son noktadır. Büyük yokluk ve zorluklar içerisinde verilen milli mücadele sonucunda, bedeli şehitlerimizin kanı ile ödenerek kazanılmış Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her daim dalgalandırmak her birimizin görev ve sorumluluğudur.

Cumhuriyetimiz kurulurken, bu ülkenin dört bir yanından çıkıp vatanın bağımsızlığı uğruna cephede can veren şehitlerimiz neyse, bugün cumhuriyet uğruna terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz de bizler için aynıdır.

Türkiye Cumhuriyeti bugün güçlü ekonomik yapısı, insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokratik yapısı, güçlü ordusu, devleti ve milletiyle kucaklaşmayı sağlayan yönetim anlayışıyla saygın bir ülke haline gelmiştir.

Cumhuriyet dönemi Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmalarla gerek sosyal alanda, gerek siyasi alanda, gerekse ekonomi alanında önemli başarılara ulaştığı bir dönemdir.

Ülkemiz aynı zamanda sahip olduğu çağdaş yönetim anlayışıyla medeniyetler çatışmasını önleyebilecek, en önemli model olarak görülmektedir. Bütün bu gelişmeler, elbette ki Cumhuriyetin yarattığı demokratik, hür, akılcı ve katılımcı ortamda bireysel ve toplumsal kabiliyetini ve üretim gücünü arttıran milletimizin başarısıdır.

Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp konumumuzu iyi belirleyerek, ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

Mehmet CEYLAN Nevşehir Valisi


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü milletçe büyük bir sevinç ve coşku ile kutluyoruz.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı Kahramanlarımızı ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi minnetle anıyoruz.
Saygıdeğer Ürgüp’lü Hemşehrilerim,
Cumhuriyetin ilanı kurtuluş mücadelesinin askeri ve siyasi alanda zafere ulaşmasının bir neticesidir. Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milletimiz Cumhuriyetimizin bütün değerlerini benimsemiş ve bu değerlere dün olduğu gibi bugün de aynı heyecanla sahip çıkmaktadır. Bugün cumhuriyet değerlerimizin tek öznesi millettir. Milletimiz doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, sevinçte ve kederde her zaman ortaktır.  Hiçbir zaman din, dil, ırk, mezhep ve meşrep ayrılığı gözetmeksizin bir araya gelerek birlik ve beraberliğini göstermiştir. Bu birlik ve beraberlik dün olduğu gibi bugün de dipdiriliğini ve canlılığını korumakta, dosta güven, düşmana ise korku vermektedir.  Bu nedenle Cumhuriyet aynı zamanda birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde, imkânsız denileni başardığımızın kanıtı olmaktadır.

Gururlu ve coşkulu olduğumuz bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz rahmet dileklerim, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.


ECZ.MEHMET AKTÜRK
AK PARTİ ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI

GİZLİGİDER'DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Gizligider, mesajında, "Bugün; imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birisi olan Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını" belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider mesajında, “Barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde daima hatırlayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde ayrıca hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz"ifadelerini kullandı.

 

Cumhuriyet'in her şeyden önce barış ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacı olduğunu anlatan Gizligider, mesajına şöyle devam etti: "Bu millet sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir. 90 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir. Bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için neler yapabileceğimizin hesabını yapmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz. İnanıyorum ki; ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilim, sanayi, eğitim ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde ettiğimiz bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız.Cumhuriyetin 90. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, saygıdeğer Nevşehirli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

KARDELEN KOLEJİ'NDE CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

Özel Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe yayımladığı mesajında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe yayımladı mesajında şu ifadelere yer verdi.

''Bugün, Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük mücadeleler sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin, 90. Yılını kutlamanın haklı gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Genç Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 90 yılda aldığı mesafeyle dünyada, özellikle bölgesinde barış ve istikrarın vazgeçilmezi olmuştur. Atalarımızın bize bıraktığı bu değerli hazineyi, sonsuza değin yaşatmak ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu da, 7’den 77’ye herkesin göstereceği ortak gayret, çalışma ve azimle mümkün olacaktır.

Cumhuriyetimizin ilanının 90. yılı coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimin “Cumhuriyet Bayramını” içtenlikle kutluyorum.''