Derinkuyu Belediyesi Zabıta Amiri Yaşar Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait pasaj çarşısının içerisinde yer alan tuvaletin içi ve sularının kış aylarında sürekli donması ve uzun süre de açılamaması nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Balcı'nın verdiği talimatla tuvalete kömür sobası kurduklarını anlattı.

 

Tuvaletin vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığını belirten Aytekin, vatandaşın mağdur olmaması için soba kurmayı uygun bulduklarını ve bu sorunu çözdüklerini dile getirdi.

 

Aytekin, sobayı kurup burayı ısıtarak sorunu çözdüklerini ifade ederek,

 

"Tuvaletin donduğu gece Derinkuyu sıfırın altında 20 dereceydi. Bazı camlar kırıktı, onları da değiştirdik. Tuvaletin suları o gece donunca çareyi soba kurmakta bulduk. Burası ilçenin merkezinde olduğu için yoğun olarak kullanılıyor. Onun için bu sorunu çözme ihtiyacı duyduk. Kullanan vatandaşlardan da olumlu tepki geldi" şeklinde konuştu.

 

Pasajda lokanta işleten Yavuz Çataltepe de temiz, bakımlı ve sobası olan bir tuvaleti kullanmaktan memnun olduklarını belirterek, "Sobayı ilk gördüğümüzde şaşırdık ama soba olmadığı zaman çeşmeler donuyordu. Biz de müşterilerimiz de sorun yaşıyorduk. Şimdi çok iyi" dedi.

 

Tuvalet sorumlusu Abdullah Bektaş ise tuvaleti temiz ve sıcak tuttukça vatandaşın daha çok ilgi gösterdiğini anlattı.


Haber:Osman Aytekin