'Dünya Erdemli Sanayici ve İş adamları derneği' Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ve Yönetim Kurulu Üyeleri bölgeden yükselen yardım çığlığına sesiz kalmayarak harekete geçti.

Nevşehirden Arakan’a güçlü bir destek vermek istediklerini belirten DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek yaptığı açıklamada; “Dünyanın her yerine iyilik götüren büyük bir medeniyete sahibiz. Bizler tarihi misyonumuza uygun olarak Arakan'daki kardeşlerimize Nevşehir'den yardım eli uzatmak istiyoruz. Dernek üyelerimizi ve Nevşehirli dostlarımızı harekete geçirerek ilimiz Nevşehir'den Arakan'a güçlü bir destek vermek istiyoruz. Başta ilimizdeki tüm STK'lar olmak üzere herkesi bu anlamlı kampanyaya destek vermeye davet ediyorum. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaralarını birlikte saralım. Arakanlı Müslümanlar yardımlarınızı bekliyor.
” diye konuştu.

Öte yandan DERSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Civelek'te yaptığı açıklamasında; "Yüzlerce yıldır baskı altında yaşam mücadelesi veren, 2012 yılında başlayan saldırılar sonrası yerlerinden edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlar yine büyük acılar yaşıyor. Çocuk, kadın, genç, yaşlı… Her yaştan ve guruptan yüzbinlerce Arakanlı Müslümanın yarasına merhem olmak için Türkiye genelinde başlatılan kampanya'ya Tüm Nevşehirli hayırsever vatandaşlarımızı da davet ediyorum"  dedi.


25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslümanın hayatını kaybettiği Arakan için başlatılan insani yardım kampanyası tüm Nevşehirliler tarafından da taktirle karşılandı.

DERSİAD'ın Nevşehir'de başlattığı kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın aşağıdaki hesabından yardımda bulunabilirler.