Nevşehir'in Derinkuyu İlçesi Doğala Köyünde ikamet eden Ferit Damgacı (62) isimli  topladığı eski eşyaları bağ evine yerleştirdi.

Emekli şoför Ferit Damgacı Doğala Köyü Ağaçlıpara mevkinde 30 çeşit meyve ağacı diktiği 14 dekarlık tarlasına bir de bağ evi yaptı.  Bağ evini  on yıldır hobi olarak topladığı eski eşyaları toplayarak bağ evini güzelleştirdi. Köye 1.700 metre mesafedeki tarlasına içme suyu çekerek meyve ağaçlarını sulayan Damgacı şu açıklamayı yaptı, "Kamyon şoförlüğü yaptığım sıralarda  eski eşyalara ilgi duymaya başladım. Topladığım eşyaları da bağ evine yerleştirdim. Ayrıca bahçede kiraz, kayısı, elma, erik, üzüm, ceviz, şeftali, armut gibi meyveleri de yetiştirmeye başladım. Amacım buraya gelen misafirleri rahat ettirmek. Güzel sohbetler yapmak  ve meyveler ikram etmektir" dedi.

Damgacı hayat felsefesini de evin bir köşesine yazıp astığı kağıtta da yazılı olduğu gibi şöyle özetliyor, "Ey ademoğlu ölüm insan için bir örnektir. Doğan insan ise Allah'tan bir hikmettir. Düşünmeyen bir canlı da namert oğlu namerttir. Bu ifadelerim altından bir ağaç olarak kabul edilmelidir. Bu ağaçı ne kadar kesersen kes Allah'tan yine yeşerir ve yeşerecektir."
Ev içinde bulunan bazı eşyalar; dibek, taş dibek, düven, oraklar, top güllesi, çeşitli madenler, çakmak taşı,eski tüfek, masura, anadut, motifli mezar taşları, gelin sandığı, şömine, kağnı tekeri halı ve kilimler.  

Haber: Osman Aytekin