Nevşehir Genç İHH Ramazan'da da Hizmetlerine Devam Ediyor...

Nevşehir Genç İHH Ramazan’da 1000 aileye gıda yardımı yapmayı planlıyor...

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi, Ramazan ayında 1000 fakir ve muhtaç ihtiyaç sahibi aileye ve ayrıca yetim çocuklarımıza gıda paketi dağıtımı yapacak.

“Bir avuç gıda, bir yürek dua”

Konu ile ilgili bilgi veren Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel, yaşadığımız toplumda toplumsal sorunlardan uzak, topluma sırt dönülerek sivil toplum kuruluşu faaliyeti yapılamayacağının altını çizerek, “Yaşamış olduğumuz bu memlekette insanlar ihtiyaç sahibi iken bizler bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Dernek olarak önceliğimiz her zaman İnsana yatırım yapmaktır. Derneğimizin tüzüğünde de belirttiğimiz gibi insan merkezli bir sivil toplum kuruluşuyuz. Toplumsal hayata mana yüklemenin yolu insana hizmet etmekle olur. Bizde bu şiarla hareket ederek yaşamış olduğumuz toplumda ihtiyaç sahiplerini belirleyip ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde çaba harcamaktayız. İnsanı amaç etmeyen ve insana yatırımı hedef almayan hiçbir kurum ve proje kalıcı değildir” dedi.

İHH olarak Nevşehir’de ihtiyaç sahibi 1000 fakir aileye Ramazan ayında gıda dağıtımı yapacaklarını ve ayrıca yetimlerimize de gıda paketi dağıtımı yapacaklarını kaydeden Öncel, dağıtımında önceliklerinin ihtiyaç sahibleri yetimler ve tüm köy belde ve ilçelerde olacağını kaydetti..

Nevşehir İHH Başkanı Baki Öncel ,gönüllü Genç İHH kardeşlerimize teşekkür ediyorum dedi.

İyilik her zaman her yerde ... Genç İHH yetimlerin yüzünü güldürüyor.

İHH Fitre ve Zekat Bağışlarınızı Bekliyor..

Son yıllarda ülkemizde ve dünyanın bir çok mazlum ülkesindeki yardım faaliyetlerini ile dikkatleri üzerine çeken İnsani Yardım Vakfı İHH Nevşehir Temsilciliği ramazan ayı dolayısıyla hayırseverlerin zekat ve fitre bağışlarına talip.

İHH Nevşehir Temsilcisi Baki Öncel, Nevşehirli hayırsever vatandaşların ramazan ayı süresince fitre ve zekat yardımlarını İHH aracılığıyla yardım bekleyen insanlara ulaştırabileceklerine dikkat çekti.

Ramazan’da beş kıtaya uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak. Bu yıl ‘Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan’ sloganı ile çalışmalarını yürüten İHH, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştıracak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak.

Dünyada 96 ülke ve bölgede
Abhazya, Acara, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arakan, Arnavutluk, Azat Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Doğu Türkistan, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Fildişi Sahilleri, Filipinler/Moro, Filistin (Gazze), Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan (Assam ve Kerala), Irak, İnguşetya, Jammu Keşmir, Japonya, Kuzey Irak, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay Çerkes, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Komor, Kongo Cumhuriyeti, Kosova, Küba, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malavi, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Myanmar, Nepal, Nijer, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Peru, Romanya, Ruanda, Sancak, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan (Darfur, Hartum, Kesele), Suriye (Yermük), Tacikistan, Tanzanya, Tayland (Patani, Chang Mai), Tunus, Uganda, Ürdün, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zambiya, Zimbabve

Türkiye’de 79 il ve ilçede
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis-Tatvan, Bolu, Burdur, Bursa, Bursa-İnegöl, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Hatay- İskenderun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak