BBP İl Başkanı Yavuz Uluer, Sitemizin dün gündeme taşıdığı manşetin ardından bir basın açıklaması yayınladı. Kampanyamıza tam destek verdiğini belirten ve Nevşehir’in askeri birliklerin büyük illerden taşraya taşınması çalışmaları dışında tutulmasına tepki gösteren Uluer, şu görüşlere yer verdi: “Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da Nevşehir yok sayıldı, illerin gelişmesi ve nüfus kaybını önlemek için acemi birliği kaydırma tahsisinde Nevşehirimize imkân tanınmadı. Sanki Nevşehirimiz iller arasında en çok göç veren il değil, sanki ekonomimiz diğer illerden gayet iyi durumdaymış gibi fabrika gibi ilimize faydalı olacak bu tahsislendirmede Nevşehirimizin olmaması büyük bir gaflettir.

 

Biz ilimiz Nevşehir den alınan acemi birliğimizin tekrar iadesini istiyoruz. Bu şehrimizin ekonomik olarak gelişimi yönünden zarurettir. Bu tür yatırımlarla şehrimizden göçünde önüne geçilebileceğine inanıyoruz.

 

Bu şehir iktidarda 3 milletvekili ve aynı partili bir çok yerel yöneticisi olan bir şehir. Hayret verici olan ise söz konusu Nevşehirimizin menfaati olduğunda kimsesiz kalan bir şehir bu şehir. Bu halkın iradesini bu halkın menfaatine kullanamayan siyasetçilerden bıktık artık böyle siyasetçiler istemiyoruz. İnanıyoruz ki Siyasilerimizin tüm şehrimizin bu durumda Nevşehir menfaatleri için gereken özveriyi göstereceklerdir aksi durumda gereken cevabı Nevşehirimizin değerli halkının vereceği zaman yakındır.”