30 Mart 014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Nevşehir halkına bir mektup yazdı.  Nevşehir halkının desteği ile ‘Güçlü bir Nevşehir, Güçlü bir Türkiye’’ hayalini gerçekleştireceğimize yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum diyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver Nevşehir halkına yazmış olduğu mektubunda şunları söyledi. 

                                                         Sevgili Nevşehirli Hemşehrilerim;

            Öncelikli olarak Belediye Başkanlığım süresince, benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen, hep yanımızda hissettiğimiz siz değerli hemşehirlerime teşekkür ediyorum.
2004 yılından beri Nevşehir’in değişim serüvenine birlikte ortak olduk; ahlaki ve toplumsal sorumluluk adına, doğrunun ve gerçeğin tespiti için mücadele veren, iyi niyetli ve sorumlu bir anlayışla, üstün değerlere saygıyla hareket ederek, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde çalışmalarını sürdüren, Nevşehir aşığı bir belediye başkanı olarak, yerel yönetimler çatısı altında, göreve geldiğim günden itibaren, Şehrimize en kaliteli hizmeti, en kısa zamanda sunma gayreti içerisinde olmaya özen gösterdik. 

Değerli Hemşehrilerim,
Şehrimiz için çalışmaya, hizmet etmeye, her zaman devam ettik ve hiçbir zaman yılmadık. Bu amaçla yeni projeler oluşturduk ve yeni yatırımlar yaptık; Dini Bilimler Uygulama Kampüsü, Sebze Hali, Kapalı Pazar Yeri, Kentsel Dönüşüm Projesi, Yeni Terminal, Kültür Merkezi, Atıksu Arıtma Tesisi gibi birçok proje, Şehrimizin hizmetine sunulan örnek yatırımlardan bazılarıdır.
Geleceğin Nevşehir’i hepimizin gayretleri ile gerçekleşecektir; Şehrimizin ekonomik kaynakları hayalimizdeki Nevşehir’i ortaya çıkarmak için yeterlidir. Beni tekrar sizlere hizmet etme onuruna teveccüh buyurursanız, hızlı ve etkili bir planlama ile Şehrimizin potansiyelini birleştirip, siz değerli Hemşehrilerimizin desteği ile geleceğin Nevşehir’ini hep birlikte oluşturacağımıza inanıyorum.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır: Öncelikle Şehrimizde başlattığımız yatırımları hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Çok büyük projeleri de siz değerli halkımızın hizmetine sunmak adına gerekli çalışmaları başlattığımızı ifade etmek istiyorum. Hasan Emmi Alt Geçidi, Vilayet Alt Geçidi, Gündüzlü ve Yatılı Huzur Konağı, 5000 Kişilik Camii, 15.000 Kişilik Şehir Stadyumu, 200 Dönümlük Göre Boğazı Kültür Parkı ve Kongre Merkezi, Kale Çevresi Antik Park ve Tarihi Yapılar Restorasyon Projesi gibi birçok proje bu güzel şehrimize kazandırılacaktır.
Sizlerin desteği ile Güçlü Bir Nevşehir, Güçlü Bir Türkiye hayalini gerçekleştireceğimize yürekten inandığımı ifade etmek istiyorum. Sizler ve bizler aynı ailenin bireyleriyiz. Kötüden ve kötülükten uzak duran, iyiliği benimseyen, faziletli, dürüst, insanları kucaklayan, birlik ve beraberlikten yana olan, barışı özümseyen, Şehrin insanlarıyız. Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde siz değerli Hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sizlere ve ailenize mutluluk ve esenlikler diliyorum.
 
                                                                                  Hasan ÜNVER
                                                                         Nevşehir Belediye Başkanı